MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Tihomir Tepić – Kanarska i Balearska ostrva!

U skladu sa svojim avanturističkim duhom, obožava da putuje, a za naš portal preporučuje posetu Kanarskim ostrvima (Gran Kanarija ili Tenerifi) ili Balearskim ostrvima. Kako ističe, niko neće pogrešiti ako se zaputi ka bilo kojoj od pomenutih egzotičnih destinacija.

Lepota prirode, blaga klima tokom cele godine, provod za svačiji ukus, neki su od razloga zašto su ovo veoma popularne turističke destinacije i zašto im se turisti često vraćaju, a kako Tihomir kaže, spoj divljeg i pitomog je glavni razlog zbog kojeg će ih i on sigurno ponovo posetiti. Ovo izuzetno opušteno mesto nastanjeno je gostroprimljivim ljudima pozitivnih shvatanja koji učine da se osećate kao kod kuće, ali i da, sa druge strane, doživite nezaboravno iskustvo. Za naš portal, Tihomir nam otkriva u čemu je posebno uživao na ovim ostrvima, kao i kako se zabavljao, a preporučuje i hranu i piće koje na ostrvima obavezno morate da probate...

Kako uglavnom putujete, odnosno, birate li put u sopstvenoj režiji ili se ipak odlučujete za putovanja preko agencija?

Moja putovanja su obično u sopstvenoj režiji. Uvek sam za to da se ne vežete za agencije i aranžmane kako biste mogi da u potpunosti isplanirate svoj odmor iz snova, vidite sve ono što vas zanima, te da maksimalno iskoristite svoje vreme, a da na valjan način ponesete pregršt lepih uspomena.

U ovom slučaju konkretno, prilikom posete ostrvima, prevoz iz Mađarske kompanijom "Ryan air" meni se pokazao kao najbolja varijanta jer postoji direktan let koji traje pet ipo sati, što je svakako velika prednost. Kada stignete na Gran Kanariju bilo koji lokalni autobus ili taxi će vas povesti na željenu destinaciju.

Kada je smeštaj u pitanju, koje su Vaše preporuke

Gde god da se uputim prvo dobro isplaniram položaj hotela, mada, pored položaja hotela, prioritet mi je i da obiđem i vidim što više toga zanimljivog i lepog, pa tako neretko uzimam i „Rent a car“ koji mi umnogome olakšava taj posao. Kada su cene u pitanju Gran Kanarija je prilično povoljna destinacija, dok je smeštaj prijemčiv ukoliko ga bookirate na vreme.

Koja su jela sa ovog putovanja na Vas ostavila najjači utisak i koju hranu moramo probati?

Paelja je njihov tradicionalni specijalitet, a ja imam praksu da uvek prvo probam ono što jednu zemlju čini drugačijom. Ovoga puta sam više puta uživao u Paelji koja se može spremati na nekoliko različitih načina i svaki put bude savršenog ukusa.

Omiljeno piće na putovanju?

Kokteli su meni generalno sinonim za leto i dobar provod, pa sam se i ovog puta držao nekih već isprobanih i popularnih koktela u kojima uvek uživam.

Kako ste provodili slobodno vreme?

Meni odmor nema značenje kao i većini ljudi. Naime, putovanja su za mene kao knjiga koju moram pažljivo da pročitam, a bez slobodnog vremena moje putovanje postaje savršeno a zadatak da ostrvo obiđem u celini mi je pomogao u tome.

Gde planirate sledeće putovanje?

Putovanja ne planiram previše unapred ali destinacija koju ću definitivno ubrzo posetiti, preko leta je prvo Crna Gora, a potom i Hrvatska.

Na koje mesto biste voleli da odete tokom života?

Za mene je planeta Zemlja mesto koje se nikada neće u potpunosti otkriti. Trenutno me privlače destinacije na koje ljudska noga još nije kročila, odnosno mesta sa očuvanom prirodom i prelepim predelima sa ne previše brojnim stanovništvom, pa tako često sanjam o nekim Afričkim predelima.

Autor: Ivana Karanović
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još