PREPORUKA ZA DANAS: Jovana Miljanović - predstava, knjiga, restoran, izložba, muzika, recept, desert, youtube kanal

Brojne preduzetničke ideje koje je uspešno realizovala, putovanja, nepresušna želja za daljim usavršavanjem, ljubav prema tehnologiji i marketingu, radionice i konferencije na kojima otkriva male tajne svog velikog uspeha čine njen svet neodoljivo intrigantnim i inspirativnim.

„Kako da započneš blog od nule?“, „Kako da izgradiš lični brend?“, „Kako da putuješ besplatno?“ samo su neke od tema kojima se na svom blogu i radionicama pozabavila, a što je izazvalo ogromno interesovanje šire javnosti. Koji su njeni favoriti i preporuke kada je reč o muzici, književnosti, umetnosti, ali i drugim oblastima saznajte u redovima koji slede:

PREDSTAVA „ZAGONETNE VARIJACIJE“

Omiljena predstava koju sam gledala u Beogradu i kojoj se iznova vraćam je „Zagonetne varijacije“ Eriha Šmita. Priča o ljubavnom trouglu, o tome šta se dešava kada neko prestane da nas voli i koliko smo mi zapravo ogledalo onoga koga volimo. Ovo je jedna od onih predstava koju sa uživanjem možete pogledati i sami ako baš nemate društvo za pozorište. Saznajte više na sajtu Narodnog pozorišta.

KNJIGA „ZAŠTO SE NISTE UBILI“

Knjiga koju svima preporučujem i poklanjam definitivno je „Zašto se niste ubili“, autora Viktora Frankla, koja mi je pomogla u nekim veoma teškim životnim trenucima. Volim da kažem da je ovo knjiga koja diže iz mrtvih, odličan melem za rane koji vam pomaže kada mentalno i duhom klonete, što nam se svima dešava s vremena na vreme. Frankl u ovom delu piše o njegovom iskustvu boravka u koncentracionom logoru, o pronalaženju životne svrhe, smisla u naizgled besmislenim situacijama i kako smo svi mi mnogo jači nego što mislimo da jesmo.

www.delfi.rs

RESTORAN „JERRY“

Restoran koji volim je „Jerry“ na Novom Beogradu, jer ima najljubaznije konobare koji mi uvek ulepšaju dan i spremaju najlepši kapućino u gradu. Volim da tamo odem na doručak i jutarnju kafu, gde uz laganu muziku mogu satima da piskaram nove tekstove za blog ili listam neke od stranih magazina koje tamo pronađem u potrazi za inspiracijom.

www.jerry.rs

IZLOŽBA „LUBARDA - FRAGMENTI ŠESTE DECENIJE“

Aktuelna izložba Lubarde koja se otvara povodom 110 godina njegovog rođenja prikazaće neka dela koja do sada nismo imali prilike da vidimo, i zato mislim da ovog maja morate posetiti galeriju Canvas u Kosovskoj 16 i pogledati izložbu „Lubarda - Fragmenti šeste decenije“. Lubardu sam otkrila još kao mala preko svojih roditelja, a njegova dela sam gledala u obilasku muzeja na Cetinju pre nekoliko godina, pa se izuzetno radujem prilici da osvežim sećanje.

www.canvasbeograd.com/lubarda-fragmenti-seste-decenije

MUZIKA DAVID MICIĆ

Ono što najviše slušam ovog meseca je rad našeg, a svetski priznatog muzičara Davida Micića koji zaista pomera granice kada je muzika u pitanju. Davidov muzički stil je jako specifičan, a gradio ga je od malih nogu u Srbiji pored oca muzičara, a kasnije i na stipendiji na prestižnom Berklee College of Music. Svratite na njegov YouTube kanal da vidite kakve još to kreativne stvari David radi pored muzike.

www.youtube.com/user/maviddicic


RECEPT „KUGLICE OD CVEKLE I ČOKOLADE“

Omiljeni recept ovog meseca stiže sa bloga Jelene Malenović, pod nazivom „Spice Sunshine“ i u pitanju su kuglice od cvekle i čokolade koje možda ne zvuče ukusno, ali zapravo su pravi ugođaj za nepca. Lično uživam u receptima sa ovog bloga, jer su lagani, brzinski i bazirani na prirodnim sastojcima koje svako od nas može da nađe na pijaci i u prodavnici zdrave hrane.

www.spicesunshine.com/kuglice-od-cvekle-i-cokolade/


DESERT „PREMIER“ CRNA ČOKOLADA

Omiljeni desert ovog meseca mi je crna čokolada sa karamelom i krupnim zrnima soli domaćeg brenda „Premier“, koji me je oborio sa nogu fuzijom ukusa koje krije. Inače sam ljubitelj crne čokolade i stalno se radujem kada otkrijem neki novi neobičan ukus.

www.premiercokolada.rs

YOUTUBE KANALI

You Tube kanali koje pratim najviše ovog meseca su Lewis Howes, Chase Jarvis i Marie Forleo. Ukoliko ste u kreativnoj industriji ili se bavite preduzetništvom, ovo su kanali na kojima ćete imati puno toga da čujete i naučite.

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još