Teri za pobedu Čelsija

BEOGRAD, 30. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Čelsija pobedili su Barnli sa 2:1 i u 24. kolu Premijer lige sačuvali prvo mesto na tabeli šampionata Engleske.

Pobedu Čelsiju doneo je pogodak kapitena Džona Terija u 83. minutu.

Prethodno je Nikola Anelka postigao gol za vođstvo Čelsija od 1:0, ali je pogodak Stivena Flečera završnicu meča učinio neizvesnom.

Ishod meča je odlučio gol Terija, koji proživljava teške trenutke u životu pošto ga mediji optužuju za vanbračnu aferu sa dugogodišnjom devojkom saigrača iz reprezentacije Engleske, a nekada i Čelsija Vejna Bridža.

Čelsi je na 23 dosadašnje utakmice osvojio 54 boda, četiri više od Mančester junajteda, koji će sutra u derbiju kola u Londonu igrati sa Arsenalom meč za drugo mesto na tabeli.

Četvrti je sa 42 boda Totenhem, koji je bio na korak od osvajanja sva tri boda na gostovanju kod Birmingem Sitija, pošto je golom Džermejna Defoa vodio sve do poslednjeg minut kada je konačan rezultat 1:1 postavio Lijam Ridžvel.

Liverpul je na svom Enfild stadionu uz pogodak Dirka Kajta i autogol Kevina Dejvisa savladao Bolton sa 2:0 i sa 41 bodom zadržao se na petom mestu na tabeli.

Aston Vila je zahvaljujući dvostrukom strelcu Gabrijelu Agbonlahoru u Londonu pobedila Fulam sa 2:0 i domogla se šestog mesta sa 38 bodova, dva više od Mančester Sitija, koji će sutra biti domaćin fenjerašu Portsmutu.

Hal i Vulverhempton su podelili plen odigravši nerešeno 2:2 na utakmici dva tima koja se bore za ostanak u Premijer ligi.

Pobednika nije bilo ni u susretu Vest Hema i Blekburna 0:0, dok je Tim Kejhil pogotkom u 84. minutu doneo Evertonu pobedu nad Viganom.

Pogledajte još