Peis i Kara Blek osvojili mešoviti dubl

MELBURN, 31. januara 2010. (Beta-AP) - Indijac Leander Peis i Kara Blek iz Zimbabvea osvojili su Otvoreno prvenstvo Australije u mešovitom dublu, pošto su u finalu pobedili Ruskinju Ekaterinu Makarovu i Čeha Jaroslava Levinskija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Peis i Blek bili su prvi nosioci u Australiji, a ovo im je druga grend slem titula zajedno, pošto su 2008. godine osvojili Otvoreno prvenstvo SAD.

"Ono što nam je danas donelo pobedu je naša individualna igra, naši instinkti i to što dobro funkcionišemo", rekao je 36-godišnji Peis.

Ovo je Indijcu 41. titula u dublu, među kojima je i 11 osvajanih na grend slemovima - šest u dublu i pet u mešovitom dublu.

Blekovoj je ovo četvrta titula na grend slemovima, kojima je popunila kolekciju trofeja. Na Vimbldonu je pobedila 2004. a na Rolan Garosu 2002. Oba ta trofeja osvojila je sa svojim bratom Vejnom.

Oboje takmičara naveli su da su možda mogli i više zajednički da treniraju.

"Prava je privilegija trenirati sa Karom. Često igramo i zajedno smo na terenu, ali trening jeste privilegija. Mi zaista uživamo da se zagrevamo, dajemo dobar ritam jedno drugom", rekao je Peis.

Njih dvoje su se zagrevali 45 minuta pre početka finala, što je znatno više od rivala, koji se obično sastanu pet minuta pre prvog meča.

"Došli smo do finala, tako da nije loše za prvi turnir", rekao je Levinski.

Ovaj dubl je nastao tako što je Čeh na spisku za prijavu video da Makarava traži partnera.

"Tako sam joj poslao poruku telefonom i pitao je da li hoće da igra sa mnom. Odgovorila je da hoće i tako smo došli dovde. Ispalo je dobro, pretpostavljam", rekao je Levinski i da igraju zajedno i na budućim turnirima.

Šarmantni i harizmatični Peis voli da priča i na šaljiv način je rekao da želi da nastavi da igra sa Blekovom.

"Viteštvo je i dalje živo u tenisu i Indiji i u teniskom takmičenju. Ako me želi, bićemo i dalje zajedno", rekao je kroz šalu Peis.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.