SRPSKA "IGRA PRESTOLA": Ove glumačke zvezde igraće u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine"

Vojin Ćetković u seriji o nastanku prve srpske države igra Stefana Prvovenčanog, a već po prvim kadrovima serije vidi se da mu je uloga baš legla. Da bi sve bilo verno i da bi se emocije kako treba prenele i na publiku, reditelj Marko Marinković je odlučio da suprugu Stefana Prvovenčanog, Anu Dandolo, igra upravo supruga Vojina Ćetkovića, lepa Sloboda Mićalović. Gledaoci će tako uživati u ljubavnoj priči koja postoji i ispred i iza kamera. O svojoj ulozi u "Nemanjićima" Vojin Ćetković je za "Blic" rekao:

- Za ovu ulogu sam se pripremao ceo život. Ne znam koja je uloga bila najzahtevnija... Uloga u "Nemanjićima" je i veliki izazov, ali su i uslovi snimanja jako dobri. Mislim da je u tom smislu mnogo lakše raditi nego neke uloge koje sam pripremao u nekom periodu kada realno dramski program nije nikoga toliko zanimao.

Sloboda Mićalović je oduševljena svojom Anom Dandolo, junakinjom koju igra:

- Kod nje mi se dopalo upravo to što iako je princeza, ona je opet poželela da ode negde... Čak ima u tekstu gde njena rođaka kaže: "Pa gde ćeš tamo, ti Srbi su divljaci, zašto ideš tamo". Sviđa mi se ta neka, možda, želja za avanturom, da promeni nešto, uostalom i da sebi obezbedi krunu - rekla je Sloboda Mićalović za RTS.

Rašku, polusestru Stefana Prvovenčanog, igra Nada Šargin. Raška Nemanjić je samostalna, jaka žena, a upravo to i kažu za glumicu Nadu Šargin. Njena krhka pojava je samo varka, iz ove glumice izlazi neverovatna snaga što će se videti i u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine".

- Lep izazov je uloga koju sam dobila u seriji. Zove se Raška i ima divnu prirodu i dubinu, lepo je napisana, a posebno me uzbuđuje epoha i sve što ide uz snimanje, od lokacija do kostima. Volim da kroz sebe rekonstruišem neko drugo vreme, zabavno mi je da nosim kostim tog vremena, pogotovo što su to uglavnom divne ženstvene haljine - rekla je Nada Šargin.

Reditelj je i u slučaju Svetog Save ili Rastka Nemanjića vodio računa da pronađe glumca koji će najviše da podseća, uz pomoć kostima i maske, na ovog sveca. Odluka je pala da to bude Dragan Mićanović i izgleda da je prava. Vukana Nemanjića njegovog brata koji se bori za presto, igra Nebojša Glogovac.

- Neverovatna je transformacija koju glumci doživljavaju na setu kada obuku kostime. Svi su sjajni i uživeli su se u uloge maksimalno. Pravo je uživanje gledati ih kako ulaze u likove koje igraju, a koji su tako važni za našu istoriju - kaže za "Blic" izvor iz RTS-a

Glumac Mladen Nelević igra Stefana Nemanju, oca Stefana Prvovenčanog, Vukana Nemanjića i Rastka Nemanjića.

Majku Anu igra Dubravka Mijatović. Dubravka je prva glumica koja je ponela ulogu supruge Stefana Nemanje.

- Igram Anu, kao suprugu velikog župana, a kasnije monahinju. Moja uloga je zahtevna, jer je istorijskih činjenica iz toga doba malo, ali je u neku ruku to i dobro jer nam pruža slobodu da napravimo tu ženu onako kako mi mislimo da bi trebalo da izgleda - rekla je Dubravka za "Blic".

Izvor: blic.rs

Pogledajte još