Očekujem težak meč i nadam se najboljem

BEOGRAD, 1. februara 2010. (Beta) - Teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je da očekuje težak meč protiv reprezentacije Rusije u Fed kupu, ali da se zbog prednosti domaćeg terena nada najboljem.

Reprezentacija Srbije će 6. i 7. februara u Beogradu odigrati prvo kolo Svetske grupe Fed kupa sa selekcijom Rusije.

"Očekujem težak meč protiv Ruskinja. Nije bitno u kakvom sastavu će doći, ali imamo šanse. Ovo je Svetska graupa Fed kupa i nema lakih protivnika", rekla je Ivanovićeva agenciji Beta posle treninga u Beogradskoj areni.

Ona je dodala da je srećna što će ponovo igrati pred domaćom publikom, jer je to najviše motiviše i inspiriše.

"Znam da će Arena biti puna i atmosfera dobra", istakla je Ivanovićeva.

Ona je objasnila da je u boljoj formi nego u bilo kom trenutku prošle godine.

"Srećna sam što je moja forma bolja. Naravno, biće teških dana, ali celokupna slika je dobra. To je proces i znam da će rezultati doći", rekla je Ana Ivanović.

Teniserka Srbije naglasila je da Ruskinje slično igraju, tako da koja god da se pojavi, očekuje isti stil.

"Treba da se fokusiramo na našu igru. Ipak, imamo prednost domaćeg terena, tako da se nadam najboljem", rekla je Ivanovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš ponovio je da očekuje težak meč protiv Rusije i dodao da još ne zna u kojem sastavu će doći protivnička ekipa.

Rusi su najavili tim u sastavu Alisa Klejbanova (31. na WTA listi), Anastazija Pavličenko (39), Vera Duševina (40) i Jekatarina Makarova (59).

"Mislim da će doći i Svetlana Kuznjecova, treća igračica sveta. Videćemo, danas ili za naredna dva, tri dana", rekao je agenciji Beta Vraneš.

On je dodao da ekipa Srbije još nije kompletna i da se očekuje dolazak Jelene Janković, koja je u SAD na terapiji zbog povrede leđnog mišića.

"Nadam se da će Arena biti puna kao prošlog februara kada smo igrali sa Japanom i nadam se da ćemo uspeti da prođemo dalje. Atmosfera je odlična. Uradili smo sve da bude kako treba. Verujem da će devojke biti u formi do početka meča i nadam se najboljem", rekao je Vraneš.

Pogledajte još