DA LI BISMO BOLJE PROŠLI? Tri poznate pevačice odbile su da nastupe za Srbiju ove godine!

Nezvanično, muzički urednici Radio Televizije Srbije hteli su ove godine na to takmičenje da pošalju afirmisanu pevačicu, ali pošto nijedna nije htela, na kraju su se odlučili za Tijanu Bogićević.

- RTS je pozvao Aleksandru i Jelenu da ove godine predstavljaju Srbiju na Evroviziji, ali su one odbile, pravdajući se da imaju unapred ugovorene nastupe u to vreme - priča dobro obavešten izvor.

Iako je Tomaševićeva dva puta branila boje naše zastave, 2005. sa numerom "Jutro" i 2008. godine pesmom "Oro" i dobro se plasirala, ovog puta joj se nije dopala ponuda Javnog servisa.

- Jelena nije htela da se ponovo upušta u sve to. Ljubazno se zahvalila na pozivu i rekla da nema vremena za Evrosong - otkrio je sagovornik.

I Radovićevoj je bilo mrsko da predstavlja svoju zemlju u Kijevu:

- Zvali su me iz RTS, ali nisam mogla da prihvatim učešće zbog već dogovorenih angažmana, koji su veoma važni, a dešavaju se neposredno pre Evrovizije. Mislim da se takmičenje mnogo promenilo i da akcenat više nije na pesmi i muzici, već na nekim drugim stvarima - izjavila je nedavno Aleksandra.

Njihova koleginica Ivana Peters trebalo je prošle godine da predstavlja našu zemlju u Stokholmu, ali jo odbila zbog straha od letenja avionom! Zadovoljila se ulogom autora kompozicije "Goodbye", koju je na takmičenju otpevala mlada pevačica Sanja Vučić.

- RTS je Ivani ponudio da sama napiše i otpeva pesmu. Ona je pristala da bude autor, ali ne i izvođač, jer ne podnosi let avionom. Zbog te fobije je propustila da kao član delegacije otputuje u Švedsku, iako je RTS prema potpisanom ugovoru bio u obavezi da joj plati troškove puta. Na kraju je umesto nje u Stokholm otišao aranžer pesme Ivan Ilić - otkrio je izvor.

Navedeno je potvrdila i urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević:

- Mislite da nismo zvali poznate pevačice, velike zvezde? Niko nije želeo da ide! Nekima smo čak nudili da sami urade pesme. Težak je to posao, kreativan, hitovi ne dolaze po narudžbini, već su potrebni inspiracija i talenat - rekla je Olivera.

Frontmen grupe "Van Gog" Zvonimir Đukić Đule podržao je svoje koleginice u odluci da ne predstavljaju Srbiju na Evrosongu.

- Ne bih pristao da pevam na Pesmi Evrovizije. Smatram da je to manifestacija prevaziđena. Ima mnogo evropskih i svetskih festivala koji imaju smisao i na kojima se ljudi druže i upoznaju. Evrosong je veoma skup, verujem da bi bilo bolje te pare dati, na primer za lečenje dece. Njih tri su moje drage koleginice, odlično pevaju i pretpostavljam da imaju lične razloge zbog čega su nešto odbile - rekao je Đule.

Izvor: Informer

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.