Nakultiviši se! okuplja umetnike iz celog regiona

Svoja iskustva o radu u ovim oblastima sa publikom će podeliti Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević, Ljubomir Bandović, Irena Popović Dragović, Tanja Šljivar

O filmu, u filmu, na filmu i zbog njega, Pozorišni zid u regionu, samo su neke od tema o kojima će se pričati i polemisati na festivalu. Pitamo se da li je sve u redu, izlazimo iz svakodnevnice, podstičemo originalnost, budimo uspavanu hrabrost i raspravljamo o temama koje kulturu znače.

Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice. Ovogodišnji slogan festivala je Sve je u redu, a moderatori programa su Goran Jevtić i Milena Bogavac.

Pored predavanja, svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama forum teatra, koje će voditi Marko Panajotović iz Reflektor teatra.

Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, koje povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje i bodri hrabre iskorake.

Projekat Nakultviši se! jedan je od deset pobednika konkursa Centrifuga/Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net.

27. i 28. maja dođite do Dorćol platza po kulturnu injekciju. Dođite slobodno, ne boli, Sve je u redu. Ulaz za sve je slobodan! Zainteresovani iz regiona mogu da popune prijavu na sajtu udruženja Kulturocilin.

Nultog dana festivala, 26. maja u Dorćol platzu, publiku očekuje koncert benda Žene na ivici nervnog sloma i velika žurka nakultivisanog đuskanja.

Vizuelni identitet festivala: Vladimir Končar i Jelena Janković

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.