COCA-COLA PODRŠKA ZA 1.000 MLADIH U SRBIJI

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om, kompanija Coca-Cola HBC Srbija pokreće nacionalni program Coca-Cola podrška mladima, u okviru kog će 1.000 mladih bez posla dobiti priliku da unaprede svoje lične i poslovne veštine, ključne za uspešno zaposlenje.

Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu, a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke. Edukativne radionice će voditi sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i zaposleni kompanije Coca-Cola HBC Srbija. Polaznici će imati priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, finasijama, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla.

„U okviru sistema politike zapošljavanja, mladi do 30 godina starosti predstavljaju kategoriju nezaposlenih lica kojima se pruža dodatna stručna pomoć i podrška u procesima integracije ili reintegracije na tržište rada. Nezaposleni mladi uključuju se u mere aktivne politike zapošljavanja koje su ciljno orijentisane i usklađene sa specifičnim potrebama mladih, ali ujedno i usmerene na stvaranje mogućnosti za produktivno zapošljavanje i efikasan prelazak sa školovanja na rad. Ostvarena saradnja sa Coca-Cola HBC Srbija predstavlja pravi primer partnerstva zasnovanog na potrebama mladih i poslodavaca kojim se, kroz kontinuirano ulaganje u znanja, veštine i kompetencije mladih, stvara kvalitetan i održiv ljudski kapital za budućnost“, istakao je Zoran Lazić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radionice će se održavati tokom maja i juna u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Smederevskoj Palanci i Aleksincu, a tokom septembra i oktobra u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

„Ovim dugoročnim programom želimo da omogućimo mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Naša ideja je naišla na sjajnu reakciju Ministarstva za rad i Nacionalne službe za zapošljavanje i zajedno smo ovaj program kreirali tako da odgovorimo na prave potrebe mladih, osnažimo ih na pravi način i damo im mogućnost da krenu ka stvaranju uspešnih karijera“, smatra Dragan Lupšić, direktor sektora za odnose sa javnošću, komunikacije i pravne poslove kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Neda Milanović, direktorka Sektora za podršku u zapošljavanju, ističe da će saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje i kompanije Coca-Cola HBC Srbija svakako doprineti poboljšanju položaja mladih na tržištu rada. „Nacionalna služba za zapošljavanje podržava svaki projekat koji može doprineti bržem zapošljavanju mladih. Prema statističkim podacima, krajem aprila ove godine na evidenciji nezaposlenih bilo je 157.222 mladih. Sve više poslodavaca i investitora želi da zaposle mlade ljude, ali praksa pokazuje da nemali broj njih neposeduje adekvatna znanja. Upravo iz tog razloga su projekti kojima se podiže motivacija i nivo kompetencija kroz različite vrste obuka veoma važni. Ovo je način kako treba povezati mlade ljude kojima je potrebna ova vrsta dodatne podrške i poslodavce koji su u potrazi za adekvatnim kadrom“, naglasila je Neda Milanović.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu www.coca-colapodrskamladima.com
Potrebno je da kandidati popune jednostavan formular, dok se na internet stranici mogu upoznati sa svim detaljima programa, predavačima i rasporedom radionica po gradovima.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati ovlašćenu agenciju za odnose sa javnošću Represent Communications 011/7152 - 500. Kontakt osoba: Tanja Vdović, 063/384-256, tanja.vdovic@represent.rs

Pogledajte još