PREPORUKA ZA DANAS: Anja Vučetić - film, ličnost, vinarija, izložba, recept

Ipak, Anja je i danas prisutna u medijima, kako ona kaže ,,sa one druge strane”, pa je tako bila TV voditeljka Studija B, a kasnije i Ženske TV. Autorka je emisije ,,Inspiracija” kroz koju želi da prikaže kulturu, umetnost i obrazovanje, ali i kvalitetan način života. Ova svestrana devojka danas za naš portal preporučuje svojih 5 stvari za vas!

This is a great film. Beautifully acted and wonderfully written. Highly recommend. #MonRoi

A post shared by Erinrrichards (@erinrrichards) on

FILM ,,MOJ KRALJ

,,Moj kralj” je priča o Toni, ženi koja je nakon ozbiljne nezgode završila u rehabilitacionom centru gde vreme provodi šetajući se kroz uspomene i hronološku rekonstrukciju svoje turbulentne veze koja ju je zauvek promenila. I dok neke stvari mogu da izađu iz mode, sa neprolaznim šarmom Vinsenta Kasela i najromantičnijim jezikom na svetu to definitivno nije slučaj.

LIČNOST ROZALIND FRENKLIN

Rozalind Frenklin bila je hemičarka koja je u svojoj laboratoriji napravila fotografije koje su bile kamen temeljac za otkriće DNK. Tradicionalna i patrijarhalna sredina, ali i splet okolnosti, doveli su do toga da je Nobelova nagrada za ovo revolucionarno otkriće dodeljena Džejmsu Votsonu i Frensisu Kriku. Rozalin Frenklin umrla je u neznanju o značaju svog rada, u 37. godini života, navodno od raka jajnika, izazvanog preteranim izlaganjem H zracima.

Neka vikend počne #bistroduvin #wine #winelovers #belgrade #vračar

A post shared by Bistro du Vin (@bistroduvinbgd) on

VINARIJA ,,BISTRO DU VIN

Ako je verovati francuskoj poslovici, dan bez vina je kao dan bez sunca. Ja biram ,,Bistro du vin”, kutak za opuštanje, smešten na Vračaru, kraju u kom stvaram uspomene već 25 godina.Prijateljska atmosfera, najbolja vina i prijatan ambijent čine da na ovom mestu rado provodim svoje slobodno vreme.

IZLOŽBA ,,ZAOSTAVŠTINA OLJE IVANJICKI

Istorijski muzej Srbije, u saradnji sa Fondom Olje Ivanjicki, omogućio je zainteresovanima da do novembra 2017. posete izložbu na kojoj je predstavljeno više od 700 umetničkih dela, kao i ogromna kolekcija ličnih predmeta Olje Ivanjicki. Slike, skulpture, oko 1100 knjiga, 32. bunde, 88 komada nakita, antikviteti i nameštaj, predmeti su koji su atelje Olje Ivanjicki činili jedinstvenim mestom u Beogradu.

RECEPT ZA CRNI RIŽOTO

Za kraj, kao velikom ljubitelju dobre klope, sigurno najteži izbor. U susret letu, odlučujem se za sipu, lignje, kozice. Ne pokušavajte ovo kod kuće. Prošetajte do Kalenić pijace i uživajte u prijatnom ambijentu koji nudi ,,Bistrot Homa”.

Pogledajte još