Upoznajte finske emotikone na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Osnova kampanje su 62 emotikona koji predstavljaju Finsku na simpatičan i ironičan način, čineći prvi nacionalni set emoji simbola koje svako može skinuti na mobilni, a videlo ih je već oko 250 miliona ljudi širom sveta. U Rovinju će ih iz prve ruke predstaviti Petra Theman, direktorka javne diplomatije Ministarstva inostranih poslova i glavna pravnica Finskog marketinškog odbora.

Finska ima mnogo prednosti, kao i neke slabosti, baš kao i svaka zemlja. Pristup komunikaciji branda zemlje na ovakav iskren, autentičan načinu privukao je neverovatan interes i brojne nove kontakte i saradnje“, ističe Petra Theman, čije predavanje o ovom projektu i digitalnom brandiranju zemlje nosi naslov 'Finski emotikoni, analiza slučaja digitalne diplomatije današnjice'.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U svojoj prvoj deceniji Weekend je ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditiranih novinara iz celog regiona. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Evropi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je i mesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na novu lestvicu. Pomno osmišljen muzički program oduvek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.