PREPORUKA ZA DANAS: Seka Aleksić - predstava, knjiga, restoran, vino, recept

Ipak, Seka nije zaboravila na svoje fanove, pa ih redovno informiše o zbivanjima i lepim trenucima iz svog privatnog života putem društvene mreže Instagram, a brojni modni postovi pokazuju da je njen stil evoluirao, te da je pevačica svoju liniju nakon porođaja brzo dovela u red.

Miran život u krugu porodice ono je što Seki trenutno najviše prija i godi, ali na scenu i novim projektima, na radost velikog broja obožavalaca, vratila se već početkom aprila kada je izašao njen novi album "Koma". Za čitaoce našeg portala Seka govori o knjizi koja igra značajnu ulogu u njenom životu, o restoranu i vinu u kojima u poslednje vreme rado uživa, pozorišnoj predstavi koju bi volela da pogleda, i svim ljubiteljima kulinarstva otkriva fantastičan recept za jedan od naših tradicionalnih specijaliteta.

Foto: Promo

PREDSTAVA "BROD PLOVI ZA BEOGRAD"

Volela bih da nađem vremena da u Ateljeu 212 pogledam predstavu "Brod plovi za Beograd", koja je na repertoaru svega nekoliko dana krajem godine. Slušajući komentare onih koji su imali priliku da uživaju u ovom scenskom spektaklu, poželela sam da se nađem u publici i da doživim taj spoj teatra i muzike vešto protkan dozom humora, za koji se, kao sam čula, uvek traži karta više.

www.atelje212.rs

Foto: Promo

KNJIGA "PORUKE OCA TADEJA: KAKVE SU TI MISLI, TAKAV TI JE ŽIVOT"

Knjiga kojoj se uvek rado mogu vratiti je "Poruke oca Tadeja: kakve su ti misli, takav ti je život". Zaista, kakvim se mislima bavimo - takav nam je život, a ova knjiga snažnim porukama koje donosi svakome može pomoći da svoje misli usmeri ka pozitivnom i da poboljša kvalitet sopstvenog života isključivo snagom svojih misli. Ako su nam misli mirne i tihe - eto nam mir. Ako su nam misli negativne - eto nam nemir. Mir i radost najvažnija su bogatstva ovog i onog sveta. Za tim svi mi čeznemo.

www.delfi.rs

Foto: Promo

RESTORAN "SALAŠ 137"

U poslednje vreme najviše mi prija odlazak na "Salaš 137", koji se nalazi na Čeneju, nadomak Novog Sada. Domaći ambijent čini da se čovek sasvim opusti i uživa. Od kada sam dobila dete, suprugu i meni više odgovaraju mirniji restorani u kojima osim savršene usluge i ponude postoji i mnogo topline.

www.salas137.rs

Foto: Promo

VINO "TVRDOŠ"

Alkohol ne pijem, vino mogu ponekad, samo u specijalnim prilikama. Najviše mi se dopada crno vino "Tvrdoš", koje spravljaju monasi jedog od mojih omiljenih manastira. Reč je o manastiru Tvrdoš nadomak Trebinja, gde rado pronalazim mir i u potpunosti se prepustim opuštanju. U razgovorima sa monasima ovog manastira, koji su mi i otkrili ovo vino, saznala sam mnogo životnih mudrosti koje su mi pomogle da pronađem mir u sebi i s još većom radošću prigrlim život.

www.tvrdos.com

RECEPT "PILETINA SA DUNJAMA"

Uvek kada imam vremena, volim da spremam hranu i zaista uživam u tome. Nekada sam raspoložena za specijalitete karakteristične za neka druga podneblja i kulture, a nekada mi više prijaju jela spravljena po našim starim recepturama, kakva je piletina sa dunjama.

Za ovo jelo potrebno je:

* 1 očišćeno pile
* 1 kg dunja
* 1 kašika masti ili malo ulja
* 1 kašika brašna
* malo šećera
* so i beli biber

Priprema:

Najpre je potrebno pile iseći na veće komade, pa ga naliti vodom i skuvati do pola. Za to vreme zrele dunje oprati, očistiti i iseći na kriške. Nije potrebno ljuštiti koru, da se dunja ne bi raspala pri kuvanju. Sipati u šerpu mast ili ulje, zagrejati ga, pa propržiti kriške dunje uvaljane u šećer. Kada su sve dunje ispržene, izvaditi ih iz masnoće, a na njoj sa malo brašna napraviti svetlu zapršku. Potom na tu zapršku staviti dunje, dodati piletinu sa čorbom, posoliti i dodati sasvim malo mlevenog belog bibera. Kuvati dok meso ne bude potpuno gotovo, pa poslužiti.

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još