Novosađanima se predstavila Bugarska: Danas Dan kućnih ljubimaca i Dan Ukrajine!

_ADR4268

Ispred Ambasade Bugarske prisutnma se obratila zamenica ambasadora Iva Kruleva.

"Drago mi je da u ime Ambasade Bugarske možemo predstaviti Novom Sadu bugarsku kulturu, hranu i vino, kao i turističke materijale o Bugarskoj. Stvarno mi je zadovoljstvo što se to u Novom Sadu dešava, Evropskoj prestonici kulture za 2021. godinu i simbolu evropskog duha u Srbiji. Sigurna sam da ćemo uskoro zajedno biti u evropskoj porodici, Bugarska je pre 10 godina ušla u Evropsku uniju i tamo unela svoje bogato kulturno nasleđe i ćirilicu kao deo svog jezika. Uživajte u našoj prezentaciji i hvala organizatorima".

_ADR4203_ADR4209_ADR4294

Nakon obraćanja prisutnima se predstavio Dečji ansambl iz grada Ivanova bugarskim igrama, a degustirali smo bugarska jela i vino.

Današnji dan posvećen je kućnim ljubimcima i predstavljanju Ukrajine.

dan_kucnih_ljubimaca

"Food Planet" danas organizuje Dan kućnih ljubimaca. Okupljanje je od 16:30h, a program počinje u 17h. Družićemo se sa našim čupavim članovima porodice, a obezbedili smo i zakusku i nagrade. Dođite na Trg slobode sa svojim kućnim ljubimcima.

Od 18h počinje program posvećen Ukrajini. Prisutnima će se obratiti ambasador Ukrajine Oleksandar Aleksandrović. Nakon toga uživaćemo u izvođenju pesama Dečijeg kulturnog umetničkog društva ukrajinske zajednice u Novom Sadu i ukrajinske narodne igre "Hopak". Na bini će biti predstavljen master-klas pravljenja ukrajinskih vareniki, najmlađi će uživati i u ukrajinskim bombonama, a stariji u ukrajinskom šampanjcu i rakiji.

_ADR3911_ADR3918_ADR3923

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", nakon veoma uspešnih "Novosadskog Winter Festa" i "Festivala ljubavi" na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

/

Pogledajte još