fbpx

Novi filmovi Skorsezea i Polanskog na Berlinalu

BERLIN, 2. februara 2010. (Beta) - Novi filmovi Romana Polanskog i Martina Skorsezea, istorijske drame iz Kine i prvi film majstora grafita Benksija obeležiće 60. međunarodni filmski festival u Berlinu, saopštili su organizatori.

U zvaničnom programu ovogodišnjeg Berlinala biće prikazano 26 filmova, od čega će se njih 20 nadmetati za Zlatnog medveda. Na festivalu će biti prikazano blizu 400 filmova, najavio je njegov direktor Diter Koslik, prenose svetske agencije. U nemačku prestonicu doputovaće veliki broj svetskih zvezda. Skorseze i Leonardo DiKaprio predstaviće premijerno film "Shutter Island", koji govori o istrazi nestanka žene ubice iz psihijatrijske institucije. Juan Makgregor i Pirs Brosnan prisustvovaće svetskoj premijeri filma "The Ghost Writer" Romana Polanskog. Brosnan u filmu igra bivšeg britanskog premijera koji piše memoare uz pomoć čoveka plaćenog da anonimno piše za njega.

Danski režiser Tomas Vinterberg u Berlinu će predstaviti film "Submarino", a Francuz Benoa Delpin ostvarenje "Mammuth" sa Žerarom Deparđeom u glavnoj ulozi. Britanac Majkl Vinterbotom na festival dolazi sa filmom "The Killer Inside Me", u kojem glavnu ulogu igra Kejsi Aflek. Na Berlinalu će ove godine biti prikazano više filmova iz Azije. Festival će otvoriti film "Tuan Yuan" kineskog režisera Vanga Ćuen-ana, čiji je film "Tujino venčanje" 2007. nagrađen Zlatnim medvedom. Poslednji film na festivalu biće "Otouto" Japanca Jođija Jamade.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.