Malezijska hrana, ples i boje uprkos kiši: Danas nam se predstavlja Rumunija

_ADR5112

U okviru festivala "Food Planet" juče je bio Dan Malezije. Program je otvorio ambasador Malezije,Nik Ady ARMAN

_ADR5117

"Danas, uprkos ovom tmurnom vremenu, premostićemo geografsku distancu između naše dve zemlje tako što ćemo vam pokazati delić Malezije, u nadi da ćemo uspeti neke od vas da zainteresujemo da naučite nešto više o mojoj državi, a možda čak i odluče da jednog dana posete Maleziju."

_ADR5104_ADR5073_ADR5054

Okupljeni Novosađani imali su priliku da probaju tradicionalna malezijska jela - kari ajam, karipap i tradicionalno piće Teh Tarik.

_ADR5161_ADR5167_ADR5186_ADR5344_ADR5323

Tradicionalne malezijske igre izvela je ambasadina kulturna trupaČenderavasih, prisutni su mogli da nauče osnovne korake koje su im demonstrirali plesače, a sa Novosađanima je plesao i ambasador lično i njegova supruga.


Večeras od 18h predstaviće nam se kuhinjaRumunije!

Ambasada Rumunijeu Republici Srbiji, u saradnji s rumunskim udruženjima"Granny" iz Uzdina,"Boboacele" iz Satul Nou, "Bănăţenele" iz Torca, "Etno Art" i ansamblom "Steaua" iz Ovcea, sa velikim zadovoljstvom učestvuje na festivalu nacionalnih kuhinja "Food Planet".

Rumunija će biti predstavljena danas od 18h na Trgu Slobode u Novom Sadu. Novosađani će moći da probaju tradicionalne delicije rumunske kuhinje a "Steaua" ansambl iz Ovcea, izvesti će rumunske narodne pesme i plesove. Počasni gost promocije Rumunije na Food planet je i ambasadorka Rumunije u Srbiji, Nj. E.Oana-Cristina Popa.

_ADR3911_ADR3918_ADR3923

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanijeDonesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanijaNectar, kompanijaMielei pivaraHeinekensa svojim brendovima.

U ekskluzivnojMiele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite naFacebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtuwww.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", nakon veoma uspešnih "Novosadskog Winter Festa" i "Festivala ljubavi" na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanijeColor Press GrupaiNinamedia, uz podrškuGrada Novog Sada.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.