Obeležili smo Dan nestale dece i predstavili Izrael: Danas na meniju kuhinja SAD!

did03_ADR5819_ADR5834

Prisutnima se obratio predsednik Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, državna sekretarka u ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković i v.d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš.

_ADR5747_ADR5764_ADR5758_ADR5922_ADR6115_ADR6149

Nakon toga usledio je bogat dečiji program u kojem su učestvovali Branimir Rosić i njegove leteće gitare,Jovan Adamov, istaknuti kompozitor, dirigent i producent, autor najpoznatijih dečjih kompozicija, Dušan Pop Đurđev, direktor Zmajevih dečjih igara i autor više od 20 knjiga za decu i mlade, Valentina Mališević, talentovana mlada interpretatorka dečje i zabavne muzike, Tode Nikoletić, autor više od 40 knjiga za decu i mlade i najpoznatiji srpski klovn Arsa s Marsa. Program je završen puštanjem balona na kojima su deca ispisala poruke.

_ADR6097did06

Od 18h Novosađanima se predstavila ambasada Izraela.

_ADR6284

Program je otvorila Nj.E. ambasadorka Izraela, Alona Fišer Kam:

"Drago mi je da smo danas u Novom Sadu na ovoj predivnoj manifestaciji. Danas ćemo predstaviti našu hranu, vino i muziku jer su te tri sekvence ono što najbolje spaja ljude. Veliko mi je zadovoljstvo što mnogo turista iz Izrela dolazi u Srbiju, i što ih trenutno ima mnogo u Beogradu i Novom Sadu. Zahvalila bih se i horu "Hašira" i restoranu Humus bar iz Beograda koji su se pobrinuli da ovo veče bude potpuno."

_ADR6265_ADR6358_ADR6434_ADR6317_ADR6329

Hor "Hašira" je zatim izveo nekoliko pesama, a prisutni su uživali u izraelskim specijalitetima koje je pripremio Humus bar.

Pretposlednjeg dana festivala "Food Planet" Novosađanima će se predstaviti ambasada Sjedinjenih američkih država.

Pre zvaničnog programa, od 16.30, probaćemo američke burgere i sendviče koji će se spremati na Trgu slobode

Nj.E. ambasador SAD, Kajl Skot, od 18 časova na Trgu slobode predstaviće hranu iz svoje države, Arizone, pa će prisutni degustirati čimičange, guakamole i čips, a za desert braunis.

Sa nama će biti i klubovi američkog fudbala iz Inđije i Novog Sada.

_ADR3911_ADR3918_ADR3923

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", nakon veoma uspešnih "Novosadskog Winter Festa" i "Festivala ljubavi" na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.