PREVARENA: Zaplenjen stan Goci Božinovskoj!

Božinovskoj su juče u podne banuli sudski izvršitelji na vrata i zaključali njen stan u zgradi u ulici Kraljice Natalije u Beogradu.

Sat vremena kasnije iz zgrade je izašla Božinovska, koja je vidno iznervirana potvrdila da joj je zaplenjen stan na skupoj lokaciji.

- Jeste, izbacili su me iz rođenog stana. Ne mogu ništa više da kažem - sva u šoku kratko je prozborila ona. Potom je lomeći prste na rukama više za sebe rekla da je prevarena.

- Prevarena sam kao i svi u Srbiji - kratko je rekla Božinovska, pa se okrenula i otišla do prijatelja koji su je čekali u blizini.

Goca nije jedina žrtva investitora, koji je prevario još nekoliko naivnih stanara, koji su juče takođe ostali bez krova nad glavom. Njima su sudski izvršitelji takođe zaplenili stanove, a investitor je pobegao u Rusiju.

- Taj investitor je uzeo kredit od 600.000 evra od jedne banke, a u zalog je dao zgradu u Kraljice Natalije, u kojoj je i Gocin stan. Cela drama je otkrivena pre više meseci kada su stanarima te zgrade počeli da stižu pozivi za ročišta, a nakon njih i presude da se izvrši plenidba stanova. Ta sudska odluka najmanje je dva puta odlagana, sve do juče - rekle su Gocine komšije.

Prema navodima komšija, izvršitelji bravari i policajci koji su im pružali asistenciju krenuli su u akciju juče tačno u podne.

Oni su zajedno sa ušli u zgradu, gde su izvršili zaplenu više stanova.

- Investitor cele zgrade u nju je uložio preko milion i po evra i nakon što je zapao u škripac, od jedne banke je uzeo kredit u vrednosti 600.000 evra. Kao hipoteku za taj kredit je založio celu zgradu - priča sagovornik.

On navodi da je investitor završio zgradu i prodao i odjednom nestao, kako se kasnije ispostavilo, u Rusiju.

- Niko od stanara a i vlasnik lokala u prizemlju nisu sumnjali da su žrtve prevaranta sve dok im nisu stigli pozivi za sud. Tad je klupko počelo da se odmotava, ali je već bilo kasno za stanare. Banka je na osnovu ugovora o hipoteci dobila svoj deo. Prvo su uzeli taj lokal u prizemlju, pa su na red došli i stanovi. Ljudi su bili očajni i nisu verovali šta ih je snašlo. Njima je, navodno, savetovano da tuže tog investitora i od njega naplate štetu koju im je prouzrokovao - ispričao je naš sagovornik upoznat sa celim slučajem.

On je naveo da se oseća ogorčeno i da saoseća s ljudima koji su, po svemu sudeći, žrtva prevaranta.

- Sve razumem, i banku da traži svoje, ali, koliko znam, za taj kredit od 600.000 evra toj banci je pripalo oko 1.200 kvadrata u zgradi, što smatram da je previše - rekao je sagovornik.

Izvor: Alo!

Pogledajte još