DOBAR PLAN JE PRESUDAN: Da vikend bude uspešan

Ako vikend "propadne", već od ponedeljka sledi osećaj da nam se vreme (opet) izvuklo, do narednog vikenda ili odmora. Stručnjak za organizaciju vremena Džuli Morgenstern savetuje da dva neradna dana podelimo u sedam jedinica - petak uveče, subota i nedelja ujutru, popodne i uveče. Treba da razmislimo šta želimo da radimo, a na umu da imamo tri stavke: fizičko zdravlje, hobi i druženje. Ne moramo popuniti svaki blok, neki možemo da ostavimo za nepredviđene događaje ili lenčarenje.

Vikend se planira ranije nego što mislite, već danas, odnosno u nedelju. Tako ćete moći da se radujete nekoj dogovorenoj aktivnosti, poput pića sa prijateljima ili odlaska u bioskop, pozorište, na utakmicu. Osim toga, planiranje pred kraj radne nedelje kad ste umorni i iscrpljeni često ne donosi željeni rezultat.

Morgensternova podseća da budete umereni i ne pokušavate da uglavite mnoštvo aktivnosti u želji da što kvalitetnije provedete slobodne dane jer ćete se iznervirati kad shvatite da ne možete sve da postignete. I u ponedeljak biti umorniji nego u petak...

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.