Ambasador SAD kuvao i demonstrirao američki fudbal: Danas je na meniju Nemačka!

_ADR9118

Program je otvorio Nj.E. ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skat:

"Moram da priznam da sam malo nervozan. Imam 35 godina dugu diplomatsku karijeru, ali nikad nisam bio javni kuvar. Tako da će ovo biti zanimljivo, posebno ovde, u ovom gradu, Novom Sadu, gde upoznajete drugu hranu i kako kaže pesma: "Al' se nekad dobro jelo". Videćemo šta možemo da napravimo. Amerika je toliko velika i raznovrsna, da je nemoguće napravi nešto tipično američki. U Arizoni, odakle sam ja, mi smo pod uticajem meksičke hrane."

_ADR9143

_ADR9124

Ambasador je zatim pripremio hranu koju su prisutni imali priliku da degustiraju.

_ADR9132_ADR9032

Gost programa bio je Nemanja Knežević, igrač kluba "Meridian Indians" iz Inđije, koji nam je govorio o američkom fudbalu, a zatim mu se i ambasador pridružio u demonstraciji.

_ADR8710_ADR8713_ADR8735

Pre zvaničnog programa, prisutni su imali priliku da probaju specijalitete sa roštilja koje je pripremio Romeo Karanović, ispred firme "Vreme je novac", zvaničnog distributera amečkih roštilj Weber.

Danas, poslednjeg dana festivala, uživaćemo u perecama, kobasicama i pivu, jer će nam se predstaviti Nemačka. Od 17h imaćete priliku da vidite nastup BarStronga, a od 18h degustaciju.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heinekensa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", nakon veoma uspešnih "Novosadskog Winter Festa" i "Festivala ljubavi" na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.