NE SUZDRŽAVAJTE SE: Nedostatak seksa može loše da utiče na zdravlje

Visoki kriterijumi, manjak samopouzdanja i viteštva od strane muškaraca ili pak, nešto treće, nije važno. Statistika govori da žene sve ređe imaju seksualne odnose, a da je vremenski period između dva odnosa previše dug, što može ozbiljno da naškodi vašem zdravlju.

Nedostatak seksa će rezultirati konkretnim promenama, a telo će vam slati signale da mu novonastala situacija bez seksa ne prija.

Gubitak libida

Suzdržavanje od seksa loše utiče na vašu priho-fizičku pokretljivost. Ljudi koji ne upražnjavaju seks osećaće se tromije, dok će želja za seksom sve više opadati.

Smanjena lubrikacija

Nuspojava koja se najčešće manifestuje kod starijih žena jeste suvoća vagine, tačnije problem lubrikacije vagine nakon apstinencije.

- Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imaće dovoljno estrogena koji će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vreme apstinencije. Kod žena od 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se - rekao je dr Koper za intervju u jednom stranom magazinu.

Bolne menstruacije

Osobe koje ne upražnjuju redovno seks osećaće veće bolove neposredno pre i za vreme ciklusa. Materica je mišić koji se prilikom orgazma kontrakuje te na taj način uzrokuje brže izbacivanje krvi.

Izvor: Lepota i zdravlje

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.