PREPORUKA ZA DANAS: Branislava Antović – serija, predstava, album, knjiga, YouTube kanal

0

Branislava Antović sasvim sigurno se može svrstati među najuticajnije blogere na našem govornom području. Kao svršeni student novinarstva, vođena kreativnim porivima i željom da za svoje pero nađe hartiju vrednu ispisivanja, kreirala je modni blog koji je nakon tri godine evoluirao u nešto mnogo veće – Brana’s Devine World, gde vešto rečima oblikuje i sa čitaocima deli odlomke iz svog ‘božanstvenog’ života.

Brana je, kako sama kaže, večito dete sa ozbiljnim odnosom prema životu, a krase je elan, ambicija i odlučnost da predano stvara i gradi svoj san. Najviše voli da se zasladi ruskim kapama i čokoladom, omiljena knjiga joj je “Vreme smrti” Dobrice Ćosića, a za ikonu stila smatra nezamenjivu Odri Hepbern.

U redovima koji slede pročitajte koju seriju i predstavu vam preporučuje, u čijem muzičkom stvaralaštvu uživa u poslednje vreme, koji noviji naslov smatra vrednim pažnje, i zašto se jedan YouTube kanal našao na njenom spisku preporuka.

Link do bloga: branasdivineworld.com

Foto: Promo

SERIJA “FEUD BETTE & JOAN”

Kroz osvrt na jedan od najslavnijih holivudskih sukoba, onaj između Beti Dejvis i Džoan Kraford, serija nas vraća na sam početak 60-ih godina prošlog veka i približava nam okolnosti nastanka kultnih horor filmova “Šta se desilo sa Bejbi Džejn?” i “Tiho, tiho, Šarlota”. Izvrsno štivo za sve ljubitelje serija o filmskoj industriji, Holivudu i istinskim filmskim zvezdama kakve danas retko imamo čast da gledamo na velikom ekranu.

www.imdb.com

Foto: Promo

PREDSTAVA “LAURA, MOLIM TE”

Ako se divite talentu Nikole Rakočevića, ako volite nekonvencionalno pozorište i savremenu tematiku u istom, i ako vam “sajber-drama” kao podžanr zvuči primamljivo, onda morate pogledati ovu predstavu koja se igra u “Klubu Petak”. Smejaćete se tužnoj sudbini glavnog junaka kojeg tumači Nikola, istovremeno žaleći nad kolektivnom sudbinom modernog društva. Zabavljaćete se ali i zamisliti. I svakako uživati. Informacije o datumima novih izvođenja možete naći na zvaničnoj Facebook stranici predstave.

www.facebook.com/lauramolimte

Foto: Promo

ALBUM “A SEAT AT THE TABLE” – SOLANŽ

I mada je prošlo punih osam meseci od objave ovog albuma njegova magija za mene ne jenjava. Budim se uz taktove numere „Rise“, na spavanje me ispraća „Closing“. Izuzetan zvuk, izuzetna priča i neosporan muzički kvalitet. Solanž je dokazala da je umetnik i to joj više niko ne može osporiti.

www.youtube.com/user/SolangeKnowlesVEVO

Foto: Promo

KNJIGA “ISLEDNIK” – DRAGAN VELIKIĆ

Iskrena i dirljiva ispovest koja u isti mah sa sobom nosi dozu melanholije, nostalgije, gorčine, kajanja i pomirenja. Priča o majci, o Puli, o Solunu i nekim drugačijim vremenima u kojima je koliko lepo toliko i teško bilo odrastati. Jedna od onih knjiga čije ćete redove ne samo podvlačiti već i pažljivo prepisivati i tako sačuvati poput kakve uspomene.

www.laguna.rs


Foto: Promo

UMESTO FILMA YOU TUBE KANAL O FILMU – “CINEFIX”

Ukoliko ste ljubitelji sedme umetnosti, ovo je YouTube kanal koji morate imati u svom “subscriptions” odeljku. Sačekaće vas gomila fantastično urađenih analiza starih i novih naslova ali i fenomenalne liste najboljih filmskih segmenata u istoriji kinematografije. Ne samo da ćete uživati i učiti, već ćete iznova dobijati gomilu inspiracije koji to naslov da prvom sledećom prilikom pogledate. U gomili nekvalitetnih ostvarenja, proverene preporuke su od neprocenjive vrednosti i ovaj kanal će vam upravo to pružiti.

www.youtube.com/user/CineFix

Autor: Marija Milošević

Foto: Privatna arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.