Rada Đurić: Za mene je društvo u kojem jedem, podjednako važno koliko i ukus hrane!

Moja Kravica Food Talk 2017.” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim temama iz sveta gastronomije i vina.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Tokom tri panela, različitih prezentacija i case study-ja, učesnici će govoriti o tome kako kroz hranu promovišemo kulturu, keteringu, zaštiti potrošača, a poznate ličnosti će učestvovati i u VIP kvizu znanja o hrani, vinu i kuvanju.

Konferansije ovogodišnje konferencije biće Rada Đurić, voditeljka, TV lice i autorka emisije "A sada Rada", sa kojom smo razgovarali u susret konferenciji:

Da li volite da kuvate i koji je vaš specijalitet?

- Iskreno, nisam neko ko provodi vreme za šporetom. Kuvam više zato što moram, manje zato što volim. Ipak, više hvale moju kuhinju nego što je kritikuju. Moji ukućani kažu da mi najbolje idu mali zalogaji i domaće supe. U familiji, dodaju, to najbolje pripremam.

Koju kuhinju preferirate i koja vam je omiljena hrana?

- Mogla bih da živim na ribi, ribljim specijalitetima i skoro svim vrstama salata (kad je reč o dresingu, tu sam ipak malo probirljiva).

Šta po vama treba da ima pravi gastro događaj?

- Za mene je društvo u kojem jedem, podjednako važno koliko i ukus hrane. Ništa bez dobre, prave atmosfere.

U vašoj emisiji kuvari kuvaju uživo različite specijalitete. Koliko ste kulinarskih trikova naučili snimajući ovaj segment emisije?

- Dobro pitanje. Skoro ni jedan. U emisiji "A sada Rada", svako radi svoj posao i svi se trudimo da sačuvamo svoj deo čarolije. Ipak, svi njihovi brojevi telefona su uredno zapisani i sačuvani. Znate kako kažu, pravi novinar ne mora sve da zna, ali mora da zna ko zna.

Pratite li kulinarske emisije, čitate kulinarske blogove i magazine?

- Emisije pratim s vremena na vreme, uglavnom one takmičarske. Posebno volim kada amateri pobeđuju profesionalce. Blogove i magazine retko čitam, ali moje bliske dugogodišnje prijateljice sjajno kuvaju i uživaju u tome. Tako su one zadužene za hranu, a ja za atmosferu. Pošteno.

U ovogodišnjoj Experience zoni pod platanima pod nazivom "DISCOVER THE FUTURE OF TASTE" probaćemo domaće specijalitete, ali i hranu iz svih delova sveta, prisustvovati likovnoj koloniji na travi, a za kraj programa uživati u nastupu benda DRUM N ZEZ.

Kompletan program i način prijave za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2017/

Konferenciju u organzaciji Color Media Communications i HBO Color Media Events su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za razvoj ruralnog i eko turizma Bač u srcu Bačke

FT2017-insta-i-FB-post

Autor: Jelena Jovičić

Pogledajte još