PREPORUKA ZA DANAS: Aleksandar Kukolj - film, serija, restoran, knjiga, recept

Svojim veštim pokretima ovaj mladi borac upisao je svoje ime, i ime naše zemlje u istoriju sporta, a najveću zahvalnost, kako kaže, duguje roditeljima koji su mu pružali nesebičnu podršku još od najranijeg detinjstva. Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri tek nedavno je proslavio u krugu najbližih prijatelja i saboraca, a imajući u vidu da će se uskoro ostvariti i u ulozi oca, Aleksandar ne krije sreću i zadovoljstvo, kao ni činjenicu da se trenutno nalazi u najlepšem životnom razdoblju. Sa čitaocima našeg portala naš šampion deli svoje favorite kada je o knjigama, filmovima i serijama reč, a kao veliki gurman otkriva i svoj omiljeni restoran u Beogradu, kao i recept za brzu, laku i ukusnu poslasticu.

Foto: Promo

FILM "BLEED FOR THIS"

Iskreno u poslednje vreme ne gledam mnogo filmove, više sam opredeljen za serije, međutim skoro sam pogledao film po preporuci i ostavio je baš snažan utisak na mene. Zove se "Bleed for this". Film je inspirisan istinitim događajima i govori o bokseru koji je u najboljim godinama sportske karijere doživeo saobraćajnu nesreću. Zadobio je teške povrede zbog kojih nije bilo sigurno da će opet normalno hodati, ali on je želeo da se opet bori. Govori o neverovatnoj snazi volje, karakteru borca i deluje izuzetno motivišuće.

www.imdb.com

Foto: Promo

SERIJA "SUITS"

Serija bih mogao dosta preporučiti. Ali hajde da izdvojim "Suits". U seriji su dešavanja orijentisana oko jedne velike advokatske kompanije u Njujorku. Glavni glumci su jedan od najboljih advokata u okruženju, pravi mangup koji se ne plaši da se ponaša u skladu sa svojim kvalitetima, i njegov asistent koji ima ogromno znanje vezano za pravo i fotografsko pamćenje. Međutim njegov asistent nema završen pravni fakultet, što oni drže u tajnosti jer je krivično delo, pa pored svakodnevnih problema sa slučajevima na poslu često im muke zadaje ta njihova tajna. Veoma zanimljiva radnja, dobri glumci, i uvek novi problemi stvarno dovode do toga da jedva čekam svaku narednu epizodu.

www.netflix.com

Foto: Promo

RESTORAN "VOULEZ VOUS"

Restoran - ovo mi je lako. Restoran "Voulez Vous" u Beogradu. Ja sam nekoliko puta obišao zemaljsku kuglu, i iskreno najbolja hrana mi je baš tu. Mnogo volim da jedem pa mi je naravno prvenstveno to bitno kod izbora restorana, ali i atmosfera, gosti i usluga su u ovom restoranu potpuno po mom ukusu. Bukvalno, retko da prođe dan da sam u Beogradu a da ne ručam u "Voulez Vousu".

www.voulez-vous.rs

Foto: Promo

KNJIGA "TVRĐAVA"

Knjiga "Tvrđava" Meše Selimovića. Iskreno ne smatram se najkompetentnijim da dajem preporuke u ovoj oblasti, iz prostog razloga što i dalje ne nalazim dovoljno vremena da čitam koliko bih želeo. Još uvek veći deo slobodnog vremena usmeravam na fakultetske obaveze. Međutim mislim da sa ovim delom ne možete pogrešiti. Na mene je ostavilo veoma jak utisak. Prvo, način na koji Meša piše mi je blizak jer mi odma budi emocije koje me vezuju za rodbinu, a rodom sam iz područja preko Drine. Drugo, konkretno temu rata doživljavam takođe vrlo emotivno budući da mi je porodica nekim delom imala kontakta sa sukobima u Bosni. I "Tvrđava" mi je dinamičnija od drugih Mešinih dela.

www.knjizare-vulkan.rs

Foto: FreeImages

RECEPT TORTA "LENJA ŽENA"

Torta "Lenja žena" zove se ovako jer se toliko lako priprema da bi verovatno i ja umeo da je napravim, a izuzetno je ukusna. Najpre vam treba jedna tepsija u koju ćete složiti "Jafa" keks. Potom je potrebno prokuvati mleko sa margarinom i sve to preliti preko poređanog keksa. Vrelo mleko će lepo natopiti keks i otopiti čokoladu, a margarin je tu da pomogne da se svi sastojci stegnu. Kada se sve to ohladi u frižideru, prevrnite tepsiju na poslužavnik, namažite malo šlaga i uživajte.

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još