PEVAČ "BIJELOG DUGMETA" PRIZNAO: Moje pravo ime nije Alen!

Pravo ime popularnog pevača "Bijelog dugmeta" nije Alen Islamović, kako smo svi do sada verovali, nego Alija.

Prepoznatljivi hrapav glas, a uz to i odlične glasovne mogućnosti bile se siguran prolaz Islamoviću u muzički svet sredinom sedamdesetih godina prošlog veka. Ali to ipak nije bilo dovoljno menadžerima i rukovodiocima diskografskih kuća, koji su savetovali pevaču da koristi drugo ime u javnosti, pošto njegovo nije baš "zvučno". Tako je Alija postao i do danas ostao Alen.

- Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg "Jugotona" došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da počne da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo da niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija, jer on nikada u javnosti o tome nije hteo da priča - rekao je izvor koji je insistirao da ostane anoniman.

Islamović je potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju - izjavio je pevač.

Izvor: Kurir Stars

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.