Na Weekend Media Festivalu u Rovinju konačno otkrivamo šta žene žele

Čak 61 posto privatnog novca u SAD-u u njihovim je rukama, a primat su preuzele i u industrijama koje se i dalje percipiraju kao isključivo muške. Čak 47 posto "gamera" danas su zapravo "gamerke". Ipak, komunikacija mnogih industrija i dalje im se ne prilagođava, a oni koji su pokušali, često su neslavno propali.

- Činjenica je da su muškarci kreativni direktori u 90 od 100 vodećih reklamnih agencija u Americi. A muškarci baš i ne razumiju žene, što često dovodi do neprimjerene komunikacije koju žene odbacuju - objašnjava Ivan Stanković, osnivač i predsednik regionalne agencije Communis iz Beograda.

Na ovogodišnjem 10. Weekend Media Festivalu Stanković će učesnicima predavanja "Kako zadovoljiti žene?" ukazati na nove izazove s kojima se struka susreće zbog sve veće dominacije žena u potrošačkom segmentu. Predstaviće svoj komunikacijski koncept 5E koji će im pomoći dopreti do ženske publike i konačno odgovoriti na večnu zagonetku: šta žene žele? Slova "e" u konceptu označavaju pet nezaobilaznih koraka u Stankovićevoj komunikacijskoj strategiji: excess, entertain, emotion, experience i engagement.

- Već duže vrijeme zastupam tezu da su našoj profesiji potrebne radikalne promene, inače nam se sprema kraj. U okviru mog koncepta 5E, prvi korak je jednostavan: umjesto slova 'a' u reči 'advertising', treba ubaciti slovo 'e'. Ono označava korišćenje svega što je vezano za nove navike konzumiranja digitalnih medija, i, što je još važnije, da osnova svake komunikacije mora biti emocija. U obilju informacija potrošači se opredeljuju krajnje jednostavno – binarno. Ili nešto vole ili ne. Zato je kreiranje emocija kroz komunikaciju neophodno - zaključio je Stanković.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. septembra u prostorijama stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U svojoj prvoj dekadi Weekend je ugostio gotovo 45.000 sudionika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditiranih novinara iz celog regiona. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski faestival u jugoistočnoj Europi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je i mesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na nov nivo. Pomno osmišljen muzički program oduvek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.