PREPORUKA ZA DANAS: Tijana Dapčević - predstava, koncert, knjiga, vino, recept

Publika podržava njen buntovnički stil i dobar smisao za humor, a brojne dame dive joj se i zbog vitke figure, ali i pozitivnog stava kojim zrači u svakoj prilici. Pevačica neverovatnog glasa trenutno radi na novom albumu i nedavno je predstavila novu pesmu "Reset", koju prati i spot, u kome se nakon petnaest godina ponovo pojavljuje sa Boškom Jakovljevićem, ali ovoga puta u ne tako provokativnom izdanju.

Pevačica ističe kako je "Reset" baš onaj novi list za koji se uhvatiš kada ti se sve skupi, a Tijana nam danas za naš portal otkriva i na koje još načine se rado "resetuje", u kojim predstavama, koncertima i knjigama je najviše uživala, kao i koje vino i recept opuštaju njena čula.

Foto: Promo

POZORIŠNA PREDSTAVA – "MOJ DEDA JE AUT"

Toplo preporučujem predstavu "Moj deda je aut", izuzetno talentovanog Dušana Jankovića, a u režiji Đurđe Tešić. U pitanju je drama čiji junaci pokazuju koliko su spremni ili nespremni da se suoče sa promenama koje su ih zadesile i naravno, kao i svakoj kući, svaka nova situacija čini da se preispitaju porodični odnosi i gde su granice (ne)razumevanja.

www.bdp.rs

Foto: Promo

KONCERT - "2 CELLOS"

Definitivno preporučujem koncert "2 Cellos". Ovo iskustvo ne može rečima da se opiše, to je nešto nestvarno. Atmosfera je sjajna, sve je ispunjeno pozitivnom energijom i divnom muzikom kojoj reči nisu ni potrebne – muzika govori sve. Muzika je i inače svet za sebe, ali kad se tu nađu i toliko talentovani momci – desi se vanzemaljski koncert. Sigurna sam da će vam se dopasti.

www.2cellos.com

Foto: Promo

KNJIGA - "ATLAS OBLAKA"

Knjiga "Atlas oblaka", Dejvida Mičela, sastoji se iz šest priča, koje nas vode kroz vreme, od daleke prošlosti, preko sadašnjosti, do budućnosti koja je u poslednjoj priči toliko daleka, da podseća na onu daleku prošlost, kao da je vreme obrnulo pun krug. Bez obzira na vreme i junake, svaka priča je maestralno povezana jedna sa drugom – tako da to nije ni previše očigledno, ali nije ni moguće ne primetiti ga. Mnogo mi je prijala ta šetnja kroz vreme i žanrove.

www.laguna.rs

Foto: Promo

VINO – TIKVEŠ "TEMJANIKA SPECIAL SELECTION"

Najviše volim belo vino, a ovo je ispratilo mnoga divna druženja i uživanja, zato ga i rado preporučujem svima.

www.tikves.com.mk


RECEPT – GRČKI PASTICIO

Grčki pasticio mnogo volim da spremam i u našem krugu prijatelja ga zovemo "Tijanine lazanje". Priprema se vrlo brzo: prvo skuvate jedno pakovanje makarona. Zatim, u tiganj stavite 500 g mlevenog mesa i dodate 200 ml paradajza, pola kašičice origana, malo aleve paprike, bosiljka, soli, bibera i kurkume (na vrh noža, što se kaže). Dok se meso krčka, pripremite bešamel sos, a onda uzmite jednu vatrostalnu posudu, stavite u nju makarone, meso, sve to lepo izmešajte, prelijte bešamelom i stavite u rernu na 180 stepeni (ili malo manje, zavisi od rerne) i to je to. Javite mi na Fejsbuku da li vam se sviđa. 🙂

Autor: Ivana Karanović

Pogledajte još