ISPOVEST "KRALJICE TAME": Zbog boje kože trpela sam strašne uvrede!

Niakim Gatveč dolazi iz Južnog Sudana, a već godinama gradi karijeru modela u Americi.

Dizajneri je obožavaju zbog specifičnog izgleda, a osim njene sposobnosti odlične transformacije, posebno im se sviđa izrazito tamna koža koju poseduje.


Ipak, ova lepotica se već godinama suočava sa brojnim uvredama, koje je u svakodnevnim situacijama dobijala iz svog okruženja.

Tako se Niakim požalila da ju je nedavno jedan vozač taksija pitao da li bi izbelela svoju kožu kada bi joj neko platio.

- Rekao je "Nemoj se naljutiti, ali zanima me da li bi posvetlela svoju kožu kada bi ti neko platio 10.000 dolara?" Nisam mogla ni reagovati na to već sam počela glasno da se smejem, a on je rekao "To bi značilo - ne" - ispričala je manekenka.


Niakim je takođe priznala da se oseća sjajno u svojoj koži, i da smatra da je njena boja tena dar od Boga. Zato se nikada ne bi menjala.

- Zašto bi ikada izbelela ovaj predivan melanin koji mi je Bog podario. Za mene je to blagoslov. Ne biste verovali na kakva sve pitanja i komentare nailazim, i kako me vide ljudi. Otkako sam doselila u Ameriku, stalno se suočavam sa takvim stvarima - iskrena je bila Niakim.


Na kraju je priznala da je postojao jedan period u njenom životu kada je razmišljala o posvetljenju kože. Ipak, to je bio samo trenutak slabosti, pa je danas srećna što se nije odlučila na taj potez.


Ispovest: Super žena/B92

Pogledajte još