HOLIVUDSKA DIJETA: Evo šta treba da jedete za zategnuto i mladoliko telo

Perikoneova dijeta pored toga što garantuje gubitak suvišnih kilograma, preporučuje se svima onima koji žele da izgledaju mladoliko.

Ovaj režim ishrane se zasniva na korišćenju namirnica čijim unošenjem se dobija mladolik izgled i istovremeno tope masne naslage. Jedna od osnovnih namirnica je divlji losos, koji se preporučuje u gotovo svakom obroku.

Nikolas Perikone je dermatolog, profesor i autor mnogih knjiga čija je tematika ljudski izgled i zdravlje. Njegovih saveta pridržavaju se mnoge holivudske dive, a sam Nikolas je vrlo čest gost u Oprinoj emisiji. Holivudske dive, Džulija Roberts, Kim Katral, Hilari Svonk i Kortni Koks oduševljene su Perikoneovim jelovnikom.

HRANA ZA MLADOST

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje su neophodne za dobro raspoloženje, lepu kožu i regulaciju težine. Zbog toga je prema Perikoneu treba jesti nekoliko puta na dan. Najbolji je losos, ali može se koristiti i tuna, pastrmka, kao i školjke. Luk, beli luk i mladi luk pomažu jetri da se oslobodi toksina i kancerogena, a ječam se može koristiti u pripremanju doručka, u supama i čorbama kao zamena za pirinač. Ječam je bogat proteinima i aminokiselinama, pa usled toga stabilizuje nivo šećera u krvi i reguliše povišen pritisak. Grašak i sočivo pomažu pri snižavanju holesterola. Jogurt i kefir sadrže zdrave bakterije koje jačaju imunitet kao i kalcijum koji učestvuje u procesu sagorevanja masti.

DOZVOLJENE NAMIRNICE

Brokoli, pečurke, paprika, paradajz, trešnje, jabuke, kruške, avokado, masline, ljute papričice, origano, đumbir, kajenski biber, bosiljak, izvorska voda.

Izvor: Lepa&Srećna

Pogledajte još