Veće angažovanje MUP-a Srbije u misijama UN

NJUJORK/BEOGRAD, 3. februara 2010. (Beta) - Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Njujorku sa pomoćnikom generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o učešću policijskih snaga iz Srbije u misijama svetske organizacije, saopšteno je danas.

"Predstavnici naše policije su u dve mirovne misije, u Liberiji i na Haitiju. Mi smo izrazili spremnost da, ako za to postoji potreba, pošaljemo i veće policijske snage, čak i neke manje policijske formirane jedinice", izjavio je Dačić posle razgovora sa pomoćnikom generalnog sekretara UN Dimitrijem Titovim, zaduženim za vladavinu prava, bezbednost i mirovne misije.

Dačić je, prenosi MUP, ukazao da je reč o mirnodopskim i civilnim misijama koje pre svega imaju kao svoj zadatak pomoć građanima, ugroženom stanovništvu i pomoć u obuci za obavljanje policijskog posla. "Za sve to neophodno je i da jačaju naši postojeći kapaciteti, neophodno je učešće naših policajaca u različitim centrima obuke kao što je centar u Vićenci, gde mi godinama učestvujemo zajedno sa drugim policijskim snagama", naveo je ministar unutaršnjih poslova.

Pogledajte još