Knežević više nije član DS

ZRENJANIN, 3. februara 2010. (Beta) - Bivšem gradonačelniku Zrenajnina Goranu Kneževiću prestalo je članstvo u Demokratskoj stranci (DS), saopštio je u sredu portparol te stranke u Zrenjaninu Dragan Stanišić.

On je rekao da je to konstatovano na sednici predsedništva nakon što je Knežević pristupio Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Stanišić je podsetio na Statut Demokratske stranke po kojem do prestanka članstva može doći istupanjem iz stranke, donošenjem odluke o isključenju, učlanjenjem u drugu političku partiju ili smrću članica.

"Budući da je ispunio jedan od tih uslova Knežević više nije član DS. Želimo mu svaku ličnu sreću, a mi završavamo jedan period u kom je on bio naš član", rekao je Stanišić. Nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina i bivši član predsedništva Demokratske stranke Goran Knežević učlanio se 27. januara u SNS.

On je ocenio da je SNS stranka koja može da pobedi na izborima i promeni Srbiju na bolje. Protiv Gorana Kneževića se pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal vodi postupak u vezi s malverzacijama sa gradskim građevinskim zemljištem. On je u pritvoru proveo 13 meseci.

Pogledajte još