Traži se učitelj kineskog za pandu rođenog u SAD

PEKING, 3. februara 2010. (Beta-AP) - Centar za uzgoj pandi u Kini raspisao je konkurs za profesora kineskog jezika za pandu rođenog u SAD a koji se u petak vraća u zemlju svojih roditelja.

Za trogodišnju ženku Mei Lan uz učenje kineskog predviđeni su specijalni režim ishrane i upoznavanje sa mužjacima, kad stigne u centar Čengdu u provinciji Sečuan. Po ugovoru Kine i SAD, sve džinovske pande poreklom iz Kine samo su pozajmljene inostranim zoo vrtovima, na nekoliko godina u naučno istraživačke svrhe. I odrasle životinje i mladunci se u nekom trenutku, moraju vratiti u Kinu.

Učitelj kineskog jezika za Mei Lan, koja je živela u zoološkom vrtu u Atlanti od rođenja 2006, neophodan je jer je njoj kineski stran, objasnio je direktor centra u Čengduu agenciji Sinhua. Centar je postavio veb sajt za Mei Lan na internet portalu Sina.com, gde su najbrojane kvalifikacije: fakultetska diploma ili neka viša akademska titula, da kandidat nije bolovao od zaraznih bolesti i da dobro vlada i engleskim i kineskim jezikom.

Pogledajte još