Borislav Beljanski: Stranci žele da probaju nešto tradicionalno i autentično, Novom Sadu nedostaju profilisani restorani

Moja Kravica Food Talk 2017.” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim temama iz sveta gastronomije i vina.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Tokom tri panela, različitih prezentacija i case study-ja, učesnici će govoriti o tome kako kroz hranu promovišemo kulturu, keteringu, zaštiti potrošača, a poznate ličnosti će učestvovati i u VIP kvizu znanja o hrani, vinu i kuvanju.

U panelu "Hrana i događaji - Food&Events" učestvovaće i Borislav Beljanski, generalni direktor "Festivala uličnih svirača", Novi Sad, sa kojim smo razgovarali u susret konferenciji:

Kako gledate na vezu između hrane, festivala i turizma? Da li gradovi sa velikim, svetskim festivalima, moraju da imaju i značajnu gastronomsku ponudu koju će ponuditi turistima?

- To su dve najvažnije sporedne stvari za organizaciju jednog dobrog festivala. U sve ovo treba da se uključi mnogo više asocijacija vezanih za gastronomiju i turizam, nije jednostavno, a dostižno je. Novom Sadu nedostaju profilisani restorani, kako sa tradicionalnom kuhinjom, tako i sa veganskom, i vegeterijanskom ponudom. Takođe nam nedostaju kvalitetne internacionalne kuhinje.

Kakva su vaša iskustva sa izvođačima iz celog sveta koji su nastupali na Festivalu uličnih svirača? Da li su želeli da probaju nešto tradicionalno, autentično?

- Svi stranci žele da probaju tradicionalno i autentično, ali je teško pronaći, slaba je ponuda u restoranima, a i ako ima nisu dobro izreklamirani. (mislim na uži centar grada) A to im je prvi zahtev, uvek pitaju domaćina šta je dobro , a da nije "daleko". Dosta nam je roštilja, ima daleko boljih menija od roštilja.

Kako bi po vama trebalo da izgledaju food korneri na velikim festivalima u Novom Sadu, Vojvodini, Srbiji?

- Sve zavisi od festivala do festivala, svaki festival ima različitu publiku i klijentelu. Razmišljali smo da na našem festivalu napravimo ponudu sa najpoznatijim receptima iz francuske, italijanske, španske kuhinja, naravno koji su prilagođeni konzumiranju na ulici.

U ovogodišnjoj Experience zoni pod platanima pod nazivom "DISCOVER THE FUTURE OF TASTE" probaćemo domaće specijalitete, ali i hranu iz svih delova sveta, prisustvovati likovnoj koloniji na travi, a za kraj programa uživati u nastupu benda DRUM N ZEZ.

Konferansije ovogodišnjeg "Moja kravica Food Talk-a" biće Rada Đurić, novinarka i TV lice.

Kompletan program i način prijave za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2017/

Konferenciju u organzaciji Color Media Communications i HBO Color Media Eventssu podržaliGrad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za razvoj ruralnog i eko turizma Bač u srcu Bačke

FT2017-insta-i-FB-post

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.