PREPORUKA ZA DANAS: Nenad Pagonis - knjiga, koncert, muzički album, film, restoran

Njegova velika ljubav, pored sporta, su muzika i šah, a rokenrol koji u sebi nosi iznedrio je bend "Jurassic rock" sa kojim između treninga i mečeva redovno nastupa. Nenad živi u Novom Sadu sa suprugom, glumicom i pevačicom Majom Brukner, i njihovom dvogodišnjom ćerkom Tesom za koje je izuzetno vezan. Posvećen je humanitarnom radu i svom ličnom razvoju, a za čitaoce našeg portala preporučuje koncert i muzički album koji su ostavili trag u njegovom životu, knjigu koja je uzdrmala njegova prvobitna uverenja, film koji smatra jednim od najboljih kinematografskih ostvarenja i restoran u čijem ambijentu i hrani voli da uživa.

Foto: Promo

KNJIGA - SAL REJČEL "PRAVA ISTORIJA ZEMLJE"

Ovu knjigu preporučio bih svakom ko ima otvoren um za jedan drugi pogled na čitavu priču o "kreaciji" od one koju su nas učili u školama. Gotovo sve što znamo iz istorije je pogrešno. Knjiga govori o pravoj istoriji zemlje, čovečanstva, kosmosa, naprednih civilizacija koje su postojale mnogo pre nas, kao i o smislu života, duhovnom rastu i tehnikama za samospoznaju. Svakom koga interesuje zašto i kako... toplo preporučujem.

www.antikvarne-knjige.com

Foto: Promo

KONCERT - ZAJEDNIČKI NASTUP GRUPE "WHITESNAKE" I "JUDAS PRIEST"

Za mene kao velikog ljubitelja muzike 70-ih i 80-ih godina, i zakletog rokera, taj koncert je bio praznik za dušu. Generalno muzika koja se tada pravila bila je bolja jer je vibrirala vibracijom tadašnjeg sistema vrednosti i energijom. To je bila jedinstvena prilika da čujem moja dva omiljena benda i vokala - Dejvida Koverdejla i Rob Halforda. Tri sata kvalitetnog rokenrola i hevi metala je nešto što ću pamtiti ceo život.

Foto: Promo

Preporučio bih svima da pogledaju bar jedan bend od ova dva dok su još živi.

www.whitesnake.com
www.judaspriest.com

Foto: Promo

MUZIČKI ALBUM - MILADIN ŠOBIĆ "OŽILJAK"

Ovaj album crnogorskog kantautora mi svaki put izazove lepezu osećanja i emocija. Od suza i tuge do sreće i radosti. Miladin je za mene možda i najbolji tekstopisac buntovničkih pesama koje su se protivile sistemu, materijalnom društvu i iskrivljenim vrednostima. U njegovim pesmama možete naći smisao ljubavi, radosti, pravih vrednosti. Jednostavno za svakog ko želi da oseti ono što prava muzika izaziva u čoveku ovo je pravi album za njega!

sr.wikipedia.org

Foto: Promo

FILM "LEGENDA O JESENI"

Ovo je možda i najbolji film koji sam pogledao u životu. Pored mog omiljenog glumca Entonija Hopkinsa fenomenalno glumi i Bred Pit. Film govori o tragediji jedne porodice, o tome kako ljubav nekad ume da bude tragična i teška. Govori o tri brata i jednoj ženi, o njihovim odnosima koji se međusobno isprepliću. Govori o tome šta jednu porodicu ili jednog pojedinca može sve da čeka u životu. Radnja filma smeštena je u vreme oko Prvog svetskog rata. Kad god gledam taj film ne mogu da sakrijem emocije i rasplačem se minimum tri puta. Preporučio bih svakom!

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN "LORENCO & KAKALAMBA"

Restoran autentičnog enterijera i odlične kuhinje. Nekoliko puta sam jeo u tom restoranu i svaki put ostao prijatno iznenađen sa kakvom energijom i entuzijazmom se radila unutrašnjost tog restorana. Toliko je maštovito uređen da kada uđete u njega kao da ulazite u zemlju čuda. Italijanska kuhinja će naravno to sve i potvrditi, i učiniti da se osećate kao da se nalazite u zemlji Narniji. Svakom ko može toplo preporučujem.

www.lk.rs

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još