OSNAŽENO PARTNERSTVO: MERCATA I JTI POTPISALI EKSKLUZIVNI ŠESTOGODIŠNJI UGOVOR

Ovim partnerstvom dodatno se osnažuje pozicija Mercate na tržištu domaće distribucije, kako u segmentu duvanskih proizvoda, tako i u segmentu robe široke potrošnje, i ojačava dugogodišnja saradnja koje predstavlja potvrdu kvaliteta i stručnosti ove distibutivne mreže. Istovremeno, ovaj ugovor doprinosi budućem razvoju poslovanja kompanije JTI u Srbiji.

- Naše partnerstvo sa kompanijom Japan tobako internešnal (JTI), datira još od 2001. godine, a ovim ugovorom nastavljamo odličnu saradnju koja ima za cilj da dalje doprinosi razvoju trgovine na domaćem tržištu. Ovo je novi uspeh Mercate, potvrda kvaliteta i uspešnog poslovanja, i definitivno novi podsticaj za nas da u budućem periodu još snažnije gradimo svoju mrežu ne samo u Srbiji, već u celom regionu. Tokom prvih pet meseci 2017. godine Mercata je ostvarila rast od 10 odsto u tobacco segmentu i 14 odsto u FMCG segmentu, čimo smo napravili važan iskorak u odnosu na prethodne godine, a u narednom periodu planiramo još intenzivnije da ojačavamo svoju poziciju kao najfleksibiline distributivne mreže na tržištu - izjavio je Peter Jagodič, CEO Mercate.

Didije Elena, potpredsednik i generalni direktor JTI-a za Zapadni Balkan rekao je da je snažna veza sa Merkatom, zasnovana na međusobnom razumevanju i istinskom partnerstvu, bila ključna za ostvarivanje odličnih rezultata kompanije.

- Merkata je naš ekskluzivni distributer od 2008. godine i tokom ovog perioda JTI je postala kompanija sa najbržim organskim rastom. Više smo nego udvostručili svoje učešće na tržištu koje sada prelazi 21%. Jedan smo od najvećih investitiora, poslodavaca i poreskih obveznika u Srbiji veoma aktivan na polju društveno odgovornog poslovanja - rekao je Elena i dodao:

- JTI je usmeren na cilj da potrošačima obezbedi uslugu najvišeg kvaliteta i Merkata je definitvno pravi partner za postizanje tog cilja.

Mercata je osnovana 1991. godine i od tada je posvećena distribuciji i igra značajnu ulogu u razvoju trgovine na domaćem tržištu. Zahvaljujući pre svega svojoj fleksibilnosti u poslovanju, posvećenom timu stručnjaka i savremenoj infrastrukturi, tokom godina izgradila je značajnu distibutivnu mrežu koja sedmično snabdeva preko 17.000 objekata. Mercata poseduje i četiri regionalna centra u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Japan tobako internešenal (JTI) je najveći japanski investitor u Srbiji i četvrti najveći poreski obveznik sa 1,4 milijarde dolara uplaćenih u budžet od 2006 do 2016. godine. Kao jedina inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, JTI je najveći proizvođač duvana u Srbiji koji direktno zapošljava 300 ljudi u Beogradu i fabrici u Senti, i angažuje oko 1.000 poljoprivrednika, članova njihovih porodica, kao i sezonskih radnika.

Pogledajte još