Ivan Zorić: Konstantno osluškujemo potrebe potrošača i zato imamo proizvode koji odgovaraju specifičnim ciljnim grupama

Moja Kravica Food Talk 2017.” okuplja stručnjake, proizvođače, kompanije, medije i poznate ličnosti koji će pričati o aktuelnim temama iz sveta gastronomije i vina.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, Potpredsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Tokom tri panela, različitih prezentacija i case study-ja, učesnici će govoriti o tome kako kroz hranu promovišemo kulturu, keteringu, zaštiti potrošača, a poznate ličnosti će učestvovati i u VIP kvizu znanja o hrani, vinu i kuvanju.

Case Study "Moj dragi stomak - My dear belly" prezentovaće Ivan Zorić, regionalni menadžer Imleka za razvoj novih proizvoda, sa kojim smo razgovarali u susret konferenciji:

Koliko su probiotici značajni za naše zdravlje?

- Probiotici, koji su poznati kao dobre bakterije, imaju izuzetno blagotvoran uticaj na ljudsko zdravlje. Veliki broj kliničkih studija u svetu dokazao je pozitivan efekat, posebno kada je reč o sistemu za varenje. Digestivni trakt je primarni interfejs između ljudi i hrane koju konzumiramo, i on kod odraslog čoveka sadrži oko 100 triliona mikroorganizama. Ova visoko kompleksna mikroflora opstaje kao veoma delikatan balans poželjnih i potencijalno štetnih mikroorganizama. Pod određenim uslovima, kao što su stres, česta putovanja i tretmani antibioticima, balans ovog prirodnog ekosistema može biti poremećen. Broj poželjnih mikroorganizama opada, dok se broj štetnih povećava, što često dovodi do poremećaja varenja, dijareje i zatvora. Osim toga, neizbalansirana crevna mikroflora može uticati na pravilno funkcionisanje psihološkog sistema, uključujući i imunološki sistem.
Od 2008. godine kompanija Imlek u svom portfoliju poseduje brend Balans+, u kojem se posebno ističe Balans+ jogurt, za koji je urađena i Klinička studija na KBC Bežanijska Kosa, kojom je dokazana funkcionalnalnost ovog proizovda.
Balans + je probiotski jogurt koji pomaže da sistem za varenje održite zdravim. Balans+ sadrži kombinaciju dve probiotske kulture (Lactobacillus acidophilus LA-5 i Bifidobacterium BB-12) i prebiotika oligofruktoze. Probiotske bakterije LA-5 i BB-12 su klinički testirani sojevi bakterija mlečne kiseline, koji povoljno utiču na probavni sistem i obnavljanje prirodne mikroflore creva. Probiotska aktivnost kulture odigrava se kroz gastrointestinalni sistem, primarno kroz tanko crevo. Kako bi probiotska bakterija stigla do tankog creva, mora biti sposobna da preživi prolaz kroz stomak. Hemijska sredina u stomaku će, zavisno od sadržaja hrane u istom, biti veoma kisela (niski pH). Zbog toga, probiotska bakterija mora biti sposobna da toleriše visok sadržaj kiseline određeni period vremena kako bi preživela prolaz kroz stomak, a Lactobacilus Acidophilus- LA 5 i Bifidobacterium Bifidum-BB 12 imaju ovu sposobnost.
Oligofruktoza je prebiotik iz prirode, koji povoljno utiče na stimulaciju rasta probiotskih bakterija u probavnom sistemu, podstiče normalno kretanje creva i poboljšava crevni metabolizam.
Klinička studija spovedena od januara do aprila meseca 2009. godine u KBC “Bežanijska kosa” dokazala je da redovno konzumiranje 500 ml Balans+ jogurta dnevno uspešno reguliše probavu već nakon deset dana redovne upotrebe, dostiže plato efekta petnaestog dana od početka uzimanja i zadržava dejstvo sve vreme korišćenja jogurta Balans +, odnosno do šezdesetog dana, koliko je trajalo praćenje pacijenata.

Da li potrošači pre biraju kvalitet, gledaju sastojke ili se najpre opredeljuju za cenu?

- Zadovoljstvo potrošača nam je najbitinije. Zbog toga konstantno osluškujemo njihove potrebe koje se stalno menjaju i trudimo se da u portfoliju imamo proizvode koji odgovaraju potrebama specifičnih ciljnih grupa. Naši potrošači su navikli da Imlek garantuje vrhunski kvalitet, zbog toga obraćaju pažnju na deklaracije i svesni su da su mleko i mlečni proizvodi zdravi i neophodni u svakodnevnoj ishrani.

Na kojim novim proizvodima trenutno radite u Imleku?

- Kada je reč o inovacijama, prethodna godina je bila izuzetno uspešna za Imlek. Tržištu smo ponudili 43 nova proizvoda. Istakao bih proširenje palete Balans+ proizvoda kroz liniju High Protein, gde se ističu Balans+ Protein jogurt i Balans+ Protein choko shake. Proleće smo obeležili velikom inovacijom u segmentu pakovanja, tako što smo Moja Kravica jogurt upakovali u stari dobri trougao. To svakako nije sve, jer do kraja godne spremamo još mnogo inovacija.

U ovogodišnjoj Experience zoni pod platanima pod nazivom "DISCOVER THE FUTURE OF TASTE" probaćemo domaće specijalitete, ali i hranu iz svih delova sveta, prisustvovati likovnoj koloniji na travi, a za kraj programa uživati u nastupu benda DRUM N ZEZ.

Konferansije ovogodišnjeg "Moja kravica Food Talk-a" biće Rada Đurić, novinarka i TV lice.

Kompletan program i način prijave za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2017/

Konferenciju u organzaciji Color Media Communications i HBO Color Media Eventssu podržaliGrad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za razvoj ruralnog i eko turizma Bač u srcu Bačke

FT2017-insta-i-FB-post

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.