Mrkonjić se javno izvinio novinaru Kurira

BEOGRAD, 3.februara 2010. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Srbiije Milutin Mrkonjić javno se u sredu izvinio novinaru lista Kurir Milanu Lađeviću, koji je prihvatio izvinjenje.

"Izvini, Milane", rekao je Mrkonjić i pružio ruku Lađeviću, koji je rekao da prihvata izvinjenje. Mrkonjić, koji se u Medija centru pojavio tokom konferencije za novinare Kurira i predsednice Udruženja novinara Srbije Ljiljane Smajlović, rekao je da Lađevića "izuzetno ceni" i da ranije nije bilo problema, kao i da "sukobljavanje s medijima nikada nije bio njegov manir".

"Naravno, moja komunikacija je malo neuobičajena za vreme u kojem živimo, to prihvatam, ali bez ikakve zle namere, čisto iz ličnih simpatija prema Milanu, ja sam taj gest učinio i ja mu se sada izvinjavam. To mi je najtužnije, njemu kao čoveku ja se izvinjavam jer ne želim da zbog toga što sam ja učinio jedan potez koji nije uobičajen da njega to stvarno boli", rekao je Mrkonjić i napustio konferenciju za novinare.

Glavni i odgovorni urednik Kurira Jovica Krtinić rekao je pre Mrkonjićevog izvinjenja da će taj list prihvatiti isključivo javno izvinjenje Mrkonjića, a pošto se Mrkonjić izvinio Lađeviću, Krtinić je istakao da je "zatečen".

Pogledajte još