Kako da brzo i lako spakujete kofere!

Mnogima od same pomisli na to šta sve treba da ponesu i na koji način da popune kofer nije dobro. Međutim, uz trikove koje vam donosimo sigurni smo da ćete to uraditi na najbolji način.

NAPRAVITE SPISAK STVARI

Prva stvar koju treba da uradite jeste da na vreme napišete detaljnu listu potrebnih stvari: dokumenta, novac, odeća, obuća, lekovi, kozmetika, kupaći kostimi, peškiri za plažu...

UROLAJTE GARDEROBU

Umesto klasičnog slaganja, odeću prvo urolajte, pa je tek onda stavite u kofer. Manje će se gužvati, više će je stati, i unutrašnjost kofera biće preglednija kad ga otvorite.

PAKOVANJE KOZMETIKE

Najbolje je da nedelju dana pre puta spakujete kozmetiku u neseser i da je koristite svakog dana. Kada dođe trenutak polaska, znaćete šta vam treba od kozmetike a šta je suvišno, pa ćete sadržaj prilagoditi svojim potrebama.

IZVADITE NA KREVET SVU ODEĆU KOJU PLANIRATE DA PONESETE

Prvo smislite odevne kombinacije, pa tek onda slažite garderobu u kofer - tako ćete izbeći da nosite previše stvari. Još praktičnije je ako nosite garderobu koja se može kombinovati na više načina. Jedno od praktičnih rešenja je da za svaki donji deo spakujete dva gornja.

NE NOSITE TEŠKE KNJIGE

Ovo možda deluje smešno, ali nije jer prilično utiče na težinu kofera. Da bi prtljag bio lakši, za odmor birajte literaturu s mekanim koricama.

GLOMAZNIJU OBUĆU I ODEĆU NA SEBE, OSTALO U KOFER

Tako ćete uštedeti mesta za nešto drugo i sebi prilično olakšati nošenje prtljaga.

OBUĆU STAVITE U NAJLON KESE

U njih spakujte cipele, a možete ih staviti i u kape za tuširanje. Tako ćete izbeći da uprljaju drugu garderobu i širenje eventualnih neprijatnih mirisa. Ponesite i nekoliko najlon kesa u koje ćete odlagati iznošen i prljav veš.

Izvor: Kurir

Pogledajte još