fbpx

NAPAO JE KOLEGA! Tatjana Jelača-Mirković: Mladi atletičar i njegov otac su mi pretili smrću

Automobil koji je vozio njen muž napadnut je od strane mladog atletičara Partizana i njegovog oca, a nekadašnja evropska vicešampionka u bacanju koplja za "Novosti" prepričava detalje u kojoj je izbegnuta tragedija zahvaljujući prisebnosti njenog trenera i muža.

- Približavali smo se naplatnoj rampi kod Vrčina, kada je odjednom neko počeo da šutira i lupa naš auto. Brzo smo se zaključali u neverici i vikali policiji koja nas nije čula sa druge strane rampe. Razbojnici su vikali da će nas ubiti! Nisam znala ko su, tek kada sam objavila snimak na Fejsbuku javili su mi da se radi o atletičaru Partizana koji je 1998. godište! I još je bio sa ocem!

Tatjana nije znala razloge napada, ali sumnja da se sve odigralo zbog nekog "isecanja" na putu. Atletičar Partizana i njegov otac su se, takođe, vraćali iz Kruševca sa državnog prvenstva.

- Ne znam da li su me prepoznali, videli su koplja sigurno. Izgleda da im je zasmetalo neko "isecanje" na putu, ali sedela sam pored Bojana i znam da nije nikog isekao. Napali su nas na rampi, gde je bilo toliko kola, drugih ljudi, policije... Šta bi bilo da smo bili negde u mraku?

Srpska reprezentativka se tresla sve vreme, a njen muž je uključio kameru da snima, kako bi imali dokaze u policiji. Sve je trajalo oko 4-5 minuta!

- Tresla sam se sve vreme. Srećom, moj muž je ostao pribran i nije izašao iz kola. Mogao je i da ih pregazi, ali šta bi imao od toga? Ne mogu da zamislim šta bi se desilo da je naš dvogodišnji sin bio sa nama! Pa imao bi traumu celog života! Ja ne znam kako ću se oporaviti od ovoga. Celu noć smo bili u šoku, morali smo da prespavamo u Beogradu, jer nismo bili u stanju da vozimo kući u Sremsku Mitrovicu.

Tatjana je doživela ogroman stres taman kad se uspešno vratila takmičenjima posle trudnoće.

- Na policiji je da rasvetli ceo slučaj i kazni krivce. Ali, kako ću znati da se ovako nešto neće ponoviti? Ne osećam se bezbedno uopšte. Treba opet da idem na takmičenja po Srbiji. Prijavila sam ih, a znaju ko sam. Znaju naš auto, moraćemo barem tablice da promenimo...

Policija je u potrazi za napadačima, a Jelača na kraju poručuje da se nada da će počinioce adekvatno kazniti, kako se ovako nešto nikad ne bi ponovilo.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.