PREPORUKA ZA DANAS: Aleksandar Sofronijević - knjiga, film, serija, recept, koncert

Godine 2002. u Sokobanji postao je prva harmonika Jugoslavije, a ubrzo nakon te nagrade oformio je svoj orkestar na RTV Kraljevo u kojem je postao šef. Danas Aca, zajedno sa svojim prijateljima iz detinjstva, vodi najpoznatiji orkestar pa iz nedelje u nedelju u poznatoj emisiji "Nikad nije kasno" pokazuje svoj talenat i umeće kroz stare kompozicije kojima, svirajući, daje potpuno nov aranžman.

Nama danas daje svojih 5 preporuka za vas.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA "HRONIKA SUMNJE"

"Hronika sumnje", koju je napisao Vladislav Bajac, u poslednje vreme ostavila je najjači utisak na mene. Odrastanje, sazrevanje, te vrhunac života, sve je obuhvaćeno u ovoj knjizi i sasvim dovoljno da se nađe na mojoj polici pročitanih i omiljenih. To je ujedno i poslednja knjiga koju sam pročitao u poslednih nekoliko meseci, budući da slobodnog vremena imam mnogo manje nego što bih želeo. Ali duga putovanja idealna su da se pobegne u svet pisane reči.

Foto: Promo

FILM "LA LA LAND"

Definitivno i bez razmišljanja to je "La la land"! Da sam u pravu govori i činjenica da je ovaj film dobio čak šest Oskara! Najbolji režiser, najbolja glumica, najbolja scenografija i ono što me je posebno obradovalo, najbolja originalna pesma i muzika. Sjajna priča, veoma emotivna i pre svega životna.

Foto: Promo

SERIJA "UBICE MOG OCA"

Volim dobru produkciju i kvalitetne serije, pa ću ovog puta svoje simpatije pokloniti fantastičnoj domaćoj sertiji "Ubice mog oca". Osim vrhunski napisane priče, neverovatne produkcije i sada već hit pesme "Ja bez tebe ne mogu da živim", fasciniram sam našim sjajnim glumcima. Sve zajedno vredno je divljenja o čemu svedoči i ogromna gledanost serije. Jedno veliko bravo!

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Vodim računa o tome što jedem. Tako da se uglavnom odlučujem za nešto što je, uslovno rečeno, zdravo i što ne goji, a to su piletina i povrće. Nema boljeg i jednostavnijeg jela od pilećeg filea i povrća na grilu. Sve to upotpuniti sa mogo sveže salate začinjene maslinovima uljem i jabukovim sirćetom i nema bojazni za vaš organizam. A i preukusno je.

Foto: Promo

KONCERT "DVA SVETA"

Mnogo je koncerata na kojima sam uživao i na kojima sam učestvovao, ali svakako bih izdvojio projekat Željka Joksimovića "Dva sveta" kojim je od kraja prošle godine pa sve do nedavno održao nebrojeno koncerata. Novi aranžmani starih pesama, vrhunski muzičari. Ukoliko niste, kada budete u mogućnosti nemojte propustiti ovaj koncert!

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još