Vampir Sava Savanović zove turiste u Valjevo

VALJEVO, 4. februara 2010. (Beta) - Novoosnovano Udruženje i turistički klaster "Valjevo za Vas" će se na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu "pojaviti" s najpoznatijim srpskim vampirom Savom Savanovićem, junakom Glišićeve pripovetke "Posle 90 godina".

Ideja je, kako je novinarima rekao član klastera Dušan Arsenić, da se na originalan način pokažu specifičnosti Valjeva i okoline.

"Sava Savanović će biti predstavljen kao simpatičan vampir, u prirodnoj veličini, pa će posetioci moći da se fotografišu s tim originalnim valjevskim brendom 'za uspomenu i dugo sećanje'", rekao je Arsenić medijima.

Predsednik klastera "Valjevo za vas" Vladimir Krivošejev kaže da su, originalno i zanimljivo, osmišljena dva valjevska turistička brenda - istorija i tradicija, odnosno priroda i okolina. Biće promovisan promotivni prospekt-kalendar Valjeva, kao i već ranije osmišljena akcija "Sam svoj tur-operater" uz "Novčanicu od 25 eVAra". Reč je o ponudi budućim posetiocima da provedu "vikend u Valjevu za 25 eVAra".

Pogledajte još