Zašto sam odlučio da postanem donor? NENAD RADUJEVIĆ: Produžimo nečiji život!

0

– Kad sam dobio ovo pitanje osećao sam se isto kao i kad me je neko prvi put pitao da li bih želeo da budem donor organa. Početna zbunjenost je vrlo brzo bila zamenjena normalnom, ljudskom reakcijom: A zašto da ne!? – upitao se Nenad Radujević, direktor i osnivač modnog studija "Click".

Zapravo, činilo mi se logičnim da svi ljudi razmišljaju na taj način, ali sam bio potpuno zbunjen činjenicom da to nije tako jednostavno tj. da svaki pojedinac mora da bude saglasan (i to pisanim putem) s jednom nadasve jednostavnom ljudskom misijom – da produžimo nečiji život!

Ako se ulažu milioni u savremenu medicinu, nove lekove, nove tehnologije koje omogućavaju duži život, pa čak i novu mladost u poznim godinama, zar nije jedno od najjednostavnijih rešenja da pomognemo jedni drugima, onim što u sebi imamo – zdravim organima ali i zdravim razumom.

Još veće iznenađenje je da ta jednostavna činjenica nije regulisana našim zakonom iako u mnogim naprednim zemljama jeste.

Zato je moj potpis na donorskoj kartici, moja mala borba za zdrav razum, ali i želja da se ličnim primerom pokaže da su ovako važne stvari zapravo vrlo jednostavne.

Drago mi je da sam svojim radom kao i zalaganjem saradnika na Beogradskoj nedelji mode pomogao da se više govori o ovoj temi kako bi se razbio tabu koji očigledno postoji u našem društvu. Biti moderan ili progresivan je isto što i moć sagledavanja lepše i humanije budućnosti. Na ovaj način verujem da mogu biti deo te lepše budućnosti kroz otkucaj nečijeg srca.

Ukoliko i Vi želite da potpišete donorsku karticu više informacija možete saznati OVDE!

Foto: Promo/Hemofarm

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.