Srpski menadžeri za kontinuirani razvoj kadrova i odgovorno liderstvo

Pored tradicionalnog okupljanja, ove godine, tema Junskog susreta bila je odgovorno i etičko poslovanje, razvoj profesionalnih kadrova za uspešno vođenje kompanija, kao i saradnja sa institucijama Vlade na pitanjima od značaja za regionalnu saradnju i unapređenje konkurentnosti Srbije.

Specijalni gost na događaju bio je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije.
O saradnji institucija sa privredom i trenutnoj poziciji naše zemlje u procesu unapređenja regionalne saradnje, Ivica Dačić izjavio je:

- Srbiji su potrebni kvalitetni i sposobni menadžeri, spremni na prihvatanje odgovornosti da zajedno sa institucijama Vlade Srbije rade na unapređenju konkurentnosti Srbije, jer samo ako je konkurentna na regionalnom i svetskom tržištu – Srbija može da bude bogata i uspešna za sve svoje građane.

O planovima SAM-a u narednom periodu kao i aktivnostima usmerenim na jačanju menadžera i uspešnom vođenju kompanija, predsednica SAM-a Stanka Pejanović, rekla je:

- Srpsku asocijaciju menadžera gradimo na vrednostima kao što su integritet, etičnost, odgovornost i proaktivnost. Među najvažnijim ciljevima organizacije su: permanentni razvoj, razmena znanja i iskustva među članovima i u okviru kompanija u kojima radimo. Na taj način unapređujemo struku i snagu članova, razvijamo i SAM kao reprezentativno udruženje menadžera, utičemo na širu poslovnu zajednicu i društvo i stvaramo jaču i uspešniju Srbiju.

SAM je jedan od pokretača inicijative SAMIT 100 koja predstavlja platformu za susret najistaknutijih privrednika sa najvišim zvaničnicima regiona, a u cilju unapređenja ekonomske saradnje i podizanja konkurentnosti regiona. Ove godine SAMIT 100 se održava u oktobru u Makedoniji, a 2018. u Srbiji.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.