Bob tim Jamajke ipak ne učestvuje na ZOI

KINGSTON, 4. febrauara 2010. (Beta-AP) - Bob reprezentacija Jamajke, i pored velikih napora, nije uspela da obezbedi plasman na takmičenje na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Organizatori Igara danas su saopštili imena učesnika takmičenja u bobu, a na toj listi nema reprezentacije Jamajke.

"Dugo se borimo za plasman i ovo je još jedna godina u nizu. Razočarani smo, momci su naporno i dobro trenirali. Ovo je neuspeh", rekao je osnivač bob tima Jamajke Kris Stouks.

Organizacioni komitet Igara u Vankuveru tek treba da overi spisak učesnika, a Jamajka bi mogla da se takmiči ako jedna od ekipa odustane.

Međutim, ekipa sa Jamajke ne veruje da će se to dogoditi. "Rekli su mi da u ovom trenutku ne postoji druga mogućnost", rekao je portparol ekipe Stiven Semjuels.

Bob tim Jamajke se prvi put takmičio na Igrama u Kalgariju pre 22 godine, ali ove godine se neće takmičiti u Vankuveru zbog lošeg plasmana na svetskoj rang listi.

Jamajčani, međutim, ne odustaju od planova za takmičenje na Igrama u Sočiju, 2014. godine. "Postoji mnogo stvari koje možemo i hoćemo da uradimo kako bismo uvećali šanse sa plasman na prestojeće Olimpijske igre", rekao je Stouks.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.