Ako želite više sexa poslušajte naše savete!

Ipak, prema anketi koju je sproveo "HealthyWomen", dve trećine žena vodi ljubav samo jednom nedeljno. Koji je glavni razlog zbog kojeg žene ne vode ljubav češće i koja su rešenja, otkriva iz svoga rada s pacijenticama doktorka Hilda Hutčerson sa Univerziteta u Kolumbiji.

Umor

Najčešći izgovor je umor. Međutim, i za to postoji rešenje. Osim što se morate naspavati, korisno je i vežbanje, koje će vam dati više energije. Na kraju krajeva, ni seks ne mora biti maratonski, nekad će biti dobar i jedan brzinski.

Neraspoloženje

Nije neobično da se strast smanjuje što ste duže u vezi s partnerom. Da biste začinili stvari, probajte sa seksom izvan spavaće sobe, seksi igračke ili eksperimentišite s pozama. Budite svesni da na raspoloženje utiču hormoni, pogotovo uoči menstruacije. Tada je preporučljivo da smanjite unos soli i kofeina u organizam i da pijete puno vode kako biste se osećali bolje. Imajte na umu da i tablete koje uzimate utiču na raspoloženje i seksualnu želju, poput kontracepcijskih tableta.

Ljutnja

Manjak seksa može biti i znak nerešenih problema u vezi. Dobra vest je da bi partner mogao biti spremniji na saradnju i rešavanje problema kad bi bio svestan da to vodi do boljeg seksa, na obostrano zadovoljstvo.

Glavobolja

Imajte na umu i da tablete protiv bolova mogu smanjiti želju za seksom, stoga ne bi bilo loše da probate s tabletama koje nadoknađuju magnezijum koje mogu smanjiti učestalost glavobolja.

Izvor: Kurir

Pogledajte još