Pravi momenat za rekonstrukciju vlade

BEOGRAD, 4. februara 2010. (Beta) - Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da je pravi momenat za rekonstrukciju vlade koja bi značila smanjenje ministarstava. "Sadašnja pozicija vlade nije nimalo zavidna jer je nasledila sve goruće probleme i suočena je s globalnom ekonomskom krizom", rekao je Ljajić novinarima u Institutu ekonomskih nauka.

On je istakao da bi realizacijom inicijative o smanjenju broja ministarstva iz sadašnje odbrambene pozicije, jer je stalno napadaju zbog mera koje preduzima, Vlada došla u ofanzivnu poziciju.

Rekonstrukcija vlade bila bi, kako je Ljajić ocenio, politički i ekonomski korisna, imajući u vidu tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji. "Do sada su se članice vladajuće koalicije samo neformalno izjašnjavale o inicijativi za smanjene broja ministarstava, pa bi bilo poželjno da se o toj temi postigne zvanični dogovor, jer bi svi koalicioni partneri morali da se odreknu po nekog resora", rekao je Ljajić.

Vlada će, prema njegovim rečima, do kraja februara usvojiti sistematizaciju zaposlenih u državnoj upravi, nakon koje će 3.400 ljudi biti tehnološki višak.

Pogledajte još