fbpx

Drašković podsetio na zaključke Badinterove komisije

PARIZ/BEOGRAD, 26. aprila 2007. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković, u četvrtak je, u Parizu, u razgovoru sa francuskim senatorom Roberom Badinterom, rekao da Kosovo ne može postati nezavisno, jer nikada nije bilo republika unutar Jugoslavije.

Drašković je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsetio senatora Badintera, koji je 1992. godine vodio arbitražnu komisiju za bivšu Jugoslaviju, na zaključak te komisije da samo republičke granice unutar bivše Jugoslavije mogu postati međunarodne granice.

Šef diplomatije je dodao da se taj zaključak sada ignoriše zahtevima da i Kosovo postane nezavisno, iako nikada nije bilo republika unutar Jugoslavije.

Drašković je u razgovoru rekao da istorija Kosova i Metohije ne počinje Slobodanom Miloševićem i da sadašnja demokratska Srbija ne treba da plaća račune za Miloševićevu politiku.

U saopštenju se navodi da je ministar Drašković dodao da je istorija i to što su kosovski Srbi u poslednjih osam godina izloženi progonu, nasilju i kršenju osnovnih ljudskih prava.

Senator Badinter je i predsednik grupe prijateljstva Francuska - zapadni Balkan.

Drašković će se tokom posete Francuskoj sastati sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova Francuske i održaće predavanja na dva instituta, kao i konferenciju za novinare u Centru za stranu štampu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.