SLOVENIJA U ŠOKU: Poznati glumac ubijen u svom stanu, ubica pozvao policiju!

Glumca je u nedelju u njegovom stanu u Trubarovoj ulici, nožem ubio 20-godišnjak koji se nalazi u pritvoru, a čiji identitet policija ne želi da otkrije, prenosi Hina.

Policija je danas potvrdila da je žrtva glumac Gašper Tič, koji se proslavio brojnim ulogama na televiziji i filmu, a uz to je dobitnik više visokih državnih priznanja za svoj umetnički rad.

Policija je prethodno, ne objavljujući imena, potvrdila da je 20-godišnjak oštrim predmetom nakon svađe i međusobnog fizičkog sukoba ubio 44-godišnjaka, za kog se kasnije potvrdilo da je poznati dramski umetnik, dugogodišnji član ljubljanskog dramskog pozorišta.

Kako agencija navodi, istraga se nastavlja i na licu mesta bez otkrivanja detalja zločina zbog interesa istrage, ali mediji koji se pozivaju na neslužbene izvore navode da je 20-godišnji osumnjičeni sam telefonom nazvao policiju i priznao da je ubio glumca.

Drugi neslužbeni izvori tvrde da su policiju oko 9 sati nazvale Tičeve komšije zbog čudne galame i buke koja je dolazila iz njegovog stana.

Motivi i okolnosti tragedije, na koju sa izrazima zaprepaštenja i saučešća i dalje reaguju glumčeve kolege i prijatelji, nisu poznati, a slovenački mediji juče i danas iznose detalje iz zanimljive Tičeve biografije i njegove profesionalne uspehe.

Glumac Gašper Tič bio je poznat javnosti po zapaženoj ulozi Franca Prešerna u nedavnom dugometražnom filmu, ali i po satiričkim humorističkim emisijama koje je pre više godina imao zajedno sa svojom suprugom, takođe glumicom.

Poreklom iz Kopra, zadnjih godina živeo je u Ljubljani, nakon razvoda od glumice Nataše Tič Ralijan s kojom ima dvoje dece.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.