Ćurčin sa Mladićem gledao utakmicu

HAG, 4. februara 2010. (Beta) - Penzionisani general Vojske Jugoslavije Đorđe Ćurčin izjavio je u četvrtak pred Haškim tribunalom da je 1999. u Beogradu zajedno sa generalom Ratkom Mladićem gledao fudbalsku utakmicu Jugoslavija-Hrvatska.

"Bio sam s generalom Mladićem na utakmici Jugoslavija-Hrvatska koju smo zajedno gledali...To nije bilo ništa tajno", rekao je general Ćurčin, u to vreme na visokom položaju u komandi Prve armije VJ.

Jedina utakmica između SR Jugoslavije i Hrvatske u Beogradu odigrana je 18. avgusta 1999. na stadionu Crvene zvezde. General Đurčin je rekao da se sa Mladićem povremeno sretao od 1997. sve do januara 2002. godine. On je potvrdio da je Mladića nekoliko puta, tokom 1997. godine, posetio u vojnom odmaralištu na Rajcu.

Ćurčin je kazao i da "ni po koju cenu" ne bi prijavio generala Mladića čak i da zna gde je. General je pred Tribunalom iskaz dao kao svedok odbrane na suđenju penzionisanom generalu MUP-a Srbije Vlastimiru Đorđeviću, optuženom za zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Pogledajte još