Valentino Kanzyani

Priča o ovoj žurci počinje tamo gde se završava nezaboravna žurka u klubu "Andergraund", krajem decembra 2005. godine. Kancijani je tada miksovao preko pet sati, nijednog trenutka ne prekidajući da skače, niti da spušta svoj i više nego enegičan set

Mnogi su očekivali da će tako biti i na ovoj žurci, bez obzira što se znalo da se na “Recon Warriors” žurkama ne pušta isključivo hard techno, jer je Kancijanijeva muzika koju smo slušali u Srbiji (a sećamo se i odličnog nastupa i na EXIT-u 05), bila sačinjena, pre svega, od najtvrđeg tehna, a onda i od ostalih pravaca elektronske muzike...

Ovog puta je bilo drugačije. Radio je back to back sa Nastićem, nešto mirniji set, ali to što nije bio toliko tvrd ne umanjuje njegovu vrednost. Međutim, atmosferu (a i muziku) bih najbolje opisala kao “napetu”. Sve vreme vas drži u neizvesnosti – možda će biti brže, a možda i ne, elektricitet u vazduhu ne nestaje, ali prave tehno eksplozije nije bilo, tako da se napetost u atmosferi zadržala.. Kancijani kao i uvek nasmejan, komunicira s publikom, tapše i đuska.

Valentina Kancijanija ne treba posebno predstavljati, jer smo ga do sada odlično upoznali kroz njegovu muziku, a njegovo ime predstavlja sinonim za odličan provod, kvalitetnu muziku i energičan nastup.

Pored Kancijanija, radili su i Matthew Hoag, Aneuria i Mexx, takođe minimal tehno setovi.

Kancijani večeras nastupa u Nišu, a mi očekujemo nastavak “Recon Warriors” žurki – tvrđi ili mekši, sporiji ili brži, na kraju je najbitnije da setovi budu pre svega kvalitetni, a izbor muzike besprekoran.

Ostale fotografije pogledajte u foto galeriji:

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još