Odabrane zvezde "Plave krvi" Maje Uzelac

Rediteljka i TV autorka Maja Uzelac nedavno je odabrala kompletan kast za svoj prvi igrani film "Plava krv".

U glavnim ženskim ulogama će se naći Jovana Stipić i Jelena Gavrilović, dok je glavna muška uloga dodeljena Sergeju Trifunoviću.

Ostatak glumačke ekipe čine Danijela Vranješ, Anđelija Vujović, Katarina Radivojević, Maša Dakić, Ana Jovanović, Sofija Juričan, Suzana Lukić, Jovana Knežević, Ivan Jevtović, Vlada Aleksić, Aleksandar Gligorić, Miki Krstović.

Pored toga, odabrane su lokacije za snimanje filma i krajem februara glumačku ekipu očekuje fotografisanje editorijala na osnovu scena iz filma.

Radnja je smeštena u Beograd današnjice, i govori o dve žene koje se bore oko istog muškarca. Simbolično, on je Branković, a njih dve suprotstavljene strane Obrenović i Karađorđević. U kombinaciji vesterna i noara, komedije i melodrame, rivalstvo između glavnih junakinja eskalira i film dobija neočekivane obrte.

Koproducent filma je scenograf Nemanja Petrović i njegov studio "Art Department", a koproducenti filma su studio "3D Video Sistem" sa kompletnom fimskom tehnikom za snimanje. Inače, RTS je zainteresovana da bude glavni medijski partner, a film je dobio i podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Film "Plava krv" će biti rađen u produkciji novoformirane kuće "Filmme Fatale", a početak snimanja je planiran za jun tekuće godine.

Pogledajte još